wallec Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Czy dla laptopa hp dv5-1040ew filmy 1080p są "zbyt dobre"? Konfiguracja: procesor core 2 duo P7350 @2ghz pamięć ram 3gb ddr2 800mhz karta graf GeForce 9600m Gt W 1080p potrafi się rozjechać obraz z dźwiękiem - za słaby sprzęt czy zły program ( windows media player 11 )? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Mysle ze to raczej sprawa programowa... sprzet powinien chyba dac rade ale moge sie mylic ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Ale jakie to 1080p, jaki format? Do plików w kontenerze mkv polecam Media Player Classic, kodek CoreAvc. Chyba jeden z najbardziej wydajnych kodeków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) dokladnie format .mkv - system windows xp. sprawdze te twoje kodeki dalej nic - to chyba moja wina nie sprzętu :D Edytowane 3 Listopada 2008 przez wallec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 dokladnie format .mkv - system windows xp. sprawdze te twoje kodeki Ja ostatnio jak instalowałem to zaciągnąłem paczkę Combined Community Codec Pack. Świetne kodeki, wszystko jest co potrzeba. Później trzeba poprzestawiać, żeby h.264 nie szedł przez ffdshow, bo to strasznie ciężej idzie niż przez CoreAvc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 toms dzieki wisze Ci piwo, wystarczylo odznaczyc zeby nie elcialo przez ffdshow i dopieor teraz sie odpala ten core codec i jest mistrz swiata, dzieki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 toms dzieki wisze Ci piwo, wystarczylo odznaczyc zeby nie elcialo przez ffdshow i dopieor teraz sie odpala ten core codec i jest mistrz swiata, dzieki wielkie No to super że poszło sprawnie i bez problemów. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Konfiguracja: procesor amd turion 64x2 2ghz pamięć ram 2gb ddr2 600mhz karta graf GeForce 9400m gs i mi smiga 1080p ;] wczoraj sie za to zabralem i przeinstalowalem zagracony system, pomoglo i to bardzo, Tylko ze polecam ci system TinyVista. niestety oryginalow nie wydaja bo to jakas przerobiona ver, ale najlepsza.. ultimate pl z sp1.. i masz 40 procesow calkowicie wystarczalnych a nie 70 ;p a plytka zajmuje 700mb a nie plytke dvd. do tego instalujesz klmcodec425.exe. FULL.. i najnowszy kmplayer.exe... i smigaja ci filmy hd :] pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 tylko ze to tiny vista jest chyba nielegalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 a no niestety, mam oryginalnego vista ultimate, ale tak to wolno chodzi ze wole ten os. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Nie ma sensu zasmiecac sobie systemu niepotrzebnymi codecami. Proste: bestplayer - 1 pliczek exe jako odtwarzacz/pobieracz napisow ffdshow (do wszystkiego) MatroskaSplitter (zeby mkv dzialalo na bestplayerze) W ten prosty sposob mamy jeden player ktory ma wszystko co mial subedit, nie potrzebujemy nawet napiprojektu (jezeli uzywalismy). ffdshow calkowicie zalatwiaja problem wszystkich codecow. Wszystko dziala na jednym malym ale bardziej funkcjonalnym niz wszystko inne playerze. Dodatkowo najnowsza wersje bestplayera ma obsluge haali video renderer ktory jest chyba najmniej zasobozernym codekiem do hd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...