Skocz do zawartości
wallec

Full Hd - 1080p

Rekomendowane odpowiedzi

Czy dla laptopa hp dv5-1040ew filmy 1080p są "zbyt dobre"?

Konfiguracja:

procesor core 2 duo P7350 @2ghz

pamięć ram 3gb ddr2 800mhz

karta graf GeForce 9600m Gt

W 1080p potrafi się rozjechać obraz z dźwiękiem - za słaby sprzęt czy zły program ( windows media player 11 )?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie format .mkv - system windows xp. sprawdze te twoje kodeki

Ja ostatnio jak instalowałem to zaciągnąłem paczkę Combined Community Codec Pack. Świetne kodeki, wszystko jest co potrzeba. Później trzeba poprzestawiać, żeby h.264 nie szedł przez ffdshow, bo to strasznie ciężej idzie niż przez CoreAvc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konfiguracja:

procesor amd turion 64x2 2ghz

pamięć ram 2gb ddr2 600mhz

karta graf GeForce 9400m gs

i mi smiga 1080p ;]

wczoraj sie za to zabralem i przeinstalowalem zagracony system, pomoglo i to bardzo, Tylko ze polecam ci system TinyVista. niestety oryginalow nie wydaja bo to jakas przerobiona ver, ale najlepsza.. ultimate pl z sp1.. i masz 40 procesow calkowicie wystarczalnych a nie 70 ;p a plytka zajmuje 700mb a nie plytke dvd.

do tego instalujesz klmcodec425.exe. FULL.. i najnowszy kmplayer.exe... i smigaja ci filmy hd :]

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu zasmiecac sobie systemu niepotrzebnymi codecami.

Proste:

bestplayer - 1 pliczek exe jako odtwarzacz/pobieracz napisow

ffdshow (do wszystkiego)

MatroskaSplitter (zeby mkv dzialalo na bestplayerze)

W ten prosty sposob mamy jeden player ktory ma wszystko co mial subedit, nie potrzebujemy nawet napiprojektu (jezeli uzywalismy). ffdshow calkowicie zalatwiaja problem wszystkich codecow. Wszystko dziala na jednym malym ale bardziej funkcjonalnym niz wszystko inne playerze. Dodatkowo najnowsza wersje bestplayera ma obsluge haali video renderer ktory jest chyba najmniej zasobozernym codekiem do hd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi