bekriss Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam Mam problem z łączeniem sie tym laptopem z innymi kompami. Koledzy na uczelni bez problemu lacza swoje lapy hp i toshiba ale z moim sie nie da. Probowałem sie ze swoim stacjonarnym kompem polaczyc na rozne sposoby i nic. Jesli powpisuje adresy ip i wkoncu zaczne widziec w otoczeniu sieciowym grupy robocze oraz kompy to po probie laczenia wyskakuje komunikat: skontaktuje sie z administratorem blabla bla. Wylaczam zapory i antyvirusy, jestem zalogowany jako administrator i nic. Na uczelni kumple sie lacza przez total commandera bezproblemowo (nie musza ustawiac adresow ip w ustawieniach karty). Co jest grane panowie i panie??!!! Aha bluetooth'em jakos moge sie polaczyc ale zgrac caly dysk ze stacjonarnego moge tylko lanem, ktory nie dziala!!! Mam neta z kablowki i jakos karta sieciowa dziala bezproblemowo. Prosze o jakies rady. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) przyczyn może być setki zapory,modyfikacje rejestru,wyłączone potrzebne usługi(udostępnianie plików i drukarek,SSDP, UPNP,IPC$ itd.) np. Nie możesz się zalogować z powodu ograniczeń konta Przyczyna: To zachowanie może wystąpić, jeśli konto używane do połączenia ma puste hasło tak właśnie wygląda to co opisujesz - twój komputer nie może zostać uwierzytelniony. Możesz jeszcze wywalić wszystko co masz we właściwościach karty sieciowej i na nowo skonfigurować połączenie jeżeli instalowałeś coś w typie Autopatcher lub innych tweaksów zapomnij, że do tego dojdziesz bo czasem jak zamykasz za sobą furtkę, później jest ją jeszcze trudniej otworzyć Edytowane 5 Listopada 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 W systemie nic specjalnie nie robiłem. Podobnie jak koledzy z uczelni posiadający ten sam system z uczelni. Mimo to mogą bezproblemowo używać lanu. O ile na stacjonarnym nie mam hasla to notebooki kumpli tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...