waka Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 1x PALIT GEFORCE 9600GSO 768MB DDR3/192BIT TV/DVI PCI-E (600/1600) 340 1x HDD CAVIAR 500GB WD5000AAKS SATA II 16MB CACHE 210 1x OBUDOWA COOLERMASTER - ELITE 335 (RC-335-KKN1-GP) CZARNA 120 1x GIGABYTE GA-MA74GM-S2H AMD 740G SOCKET AM2 (PCX/VGA/DZW/GLAN/ SATA/DDR2/TPM) 200 1x PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 5000+BOX (AM2) (65W,65NM) 200 1x ZASILACZ COOLERMASTER - EXTREME POWER PLUS 460W (RS-460-PCAP-A3) CZARNY 160 1x GOODRAM DDR2 2048MB PC800 CL5 81 Suma: 1348.00 PLN Mam zamiar zakupić taki zestaw wydaje mi się że to optymalna opcja za taką cenę i mam pytanie czy ktoś by coś wymienił z tym że cena już nie moża pójść w górę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Zestaw budżetowy, ale jak najbardziej dobry. Można na nim jeszcze w coś nowego pograć :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waka Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 to w sumie mam jedno pytanie bo ciężko znaleźc odp. lepiej brać dual Ram czy w jednej kości ?? jest jakaś znacząca różnica ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 jesli lubisz łechtać ego wynikami benchmarków, to tak, dual bedzie lepszy, jesli nie - masz pare drobnych na 2 zgrzewki B-) co do zestawu zamienilbym zasilacz na mc350 i wzial wiekszy dysk (np samsunga 640) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Te samsungi nie są polecane, szczególnie wersje F1 640GB. Ten dual channel to niezła ściema ... :P Ot taki napis w biosie xD Podczas grania, czy użytkowania nie zauważyłem znaczących różnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Fakt Samsungi F1 się ostatnio popsuły , zaczęli pakować talerze 250G nawet do modeli 320 i 640G , więc można trafić na nie to co by się chciało. Lepiej kupić Caviara AAKS ale też w wersji albo 320 albo 640G. Zaoszczędź na zasilaczu i kup polecanego wyżej modecoma mc350 (pamiętaj ma być to wersja MC) a zaoszczędzoną kase akurat masz na dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waka Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Fakt Samsungi F1 się ostatnio popsuły , zaczęli pakować talerze 250G nawet do modeli 320 i 640G , więc można trafić na nie to co by się chciało. Lepiej kupić Caviara AAKS ale też w wersji albo 320 albo 640G. Zaoszczędź na zasilaczu i kup polecanego wyżej modecoma mc350 (pamiętaj ma być to wersja MC) a zaoszczędzoną kase akurat masz na dysk. co do dysku napewno nie zmienie gdyż zawsze kupowałem WD i nigdy mnie nie zawiódł choć czasem myśle że ma powody zeby paśc wreszcie ;) Zasilacz wolę mocniejszy ze względu tego że komputer wymieniam dość rzadko, a w przyszłości planuje procek na 4rdzenie wymienić i dokupić dysk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) Fakt Samsungi F1 się ostatnio popsuły , zaczęli pakować talerze 250G nawet do modeli 320 i 640G , więc można trafić na nie to co by się chciało. Lepiej kupić Caviara AAKS ale też w wersji albo 320 albo 640G. Zaoszczędź na zasilaczu i kup polecanego wyżej modecoma mc350 (pamiętaj ma być to wersja MC) a zaoszczędzoną kase akurat masz na dysk. Co ty gadasz sam mam tego F1 640 i jest rewelacyjny ! Cichy i Wydajny ! wcześniej miałem i wd i segate i nawet hitachi i poprostu samsung wymiata ! Ma rewelacyjne transfery i jest bardzo zimny w przeciwieństwie do innych mój ma max 26* wg everesta. Jak nie miałeś styczności ze sprzętem i przeczytałeś komentarz jakiegoś " znawcy " to nie smaruj tak tego dysku. :lol2: Oczywiście bez obrazy :> Edytowane 5 Listopada 2008 przez Rosti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) Niepotrzebnie sie unosisz. Zajrzyj do tematu o dyskach - są tam (niejednostkowe) przykłady na to o czym pisze BLiT. Mam tego samsunga 320 i rzeczywiście jest bardzo fajny, cichy, chłodny i szybki. Chociaż wibruje jak wściekły i przykręcony do budy generował by hałas powiedział bym wtórny. Dlatego leży sobie w koszyku na gąbce. Obecnie bym już go nie brał bo nie ma pewności na co trafisz. Edytowane 5 Listopada 2008 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 co do dysku napewno nie zmienie gdyż zawsze kupowałem WD i nigdy mnie nie zawiódł choć czasem myśle że ma powody zeby paśc wreszcie ;) Zasilacz wolę mocniejszy ze względu tego że komputer wymieniam dość rzadko, a w przyszłości planuje procek na 4rdzenie wymienić i dokupić dysk :)ja nie odradzam WD , tylko zachęcam do kupienia wersji 320 lub 640G a jeśli chcesz odrobinę mocniejszy zasilacz , to dla mnie pewniejszym wyborem byłby Pentagram Silent force PSF-460-P12S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Co ty gadasz sam mam tego F1 640 i jest rewelacyjny ! Cichy i Wydajny ! wcześniej miałem i wd i segate i nawet hitachi i poprostu samsung wymiata ! Ma rewelacyjne transfery i jest bardzo zimny w przeciwieństwie do innych mój ma max 26* wg everesta. Jak nie miałeś styczności ze sprzętem i przeczytałeś komentarz jakiegoś " znawcy " to nie smaruj tak tego dysku. :lol2: Oczywiście bez obrazy :> To Ci sie dobra sztuka trafila, ale wiekszosc woli miec pewnosc co do zakupu niz na szczescie liczyc. Nie polecam samsunga bo nie wiadomo co dostaniemy :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Miesiąc temu złożyłem kumplowi kompa na F1 640GB i dysk może i szybki ale takiego traktora to ja jeszcze nie słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...