Skocz do zawartości
waka

Czy To Dobry Zestaw ?

Rekomendowane odpowiedzi

1x PALIT GEFORCE 9600GSO 768MB DDR3/192BIT TV/DVI PCI-E (600/1600) 340

1x HDD CAVIAR 500GB WD5000AAKS SATA II 16MB CACHE 210

1x OBUDOWA COOLERMASTER - ELITE 335 (RC-335-KKN1-GP) CZARNA 120

1x GIGABYTE GA-MA74GM-S2H AMD 740G SOCKET AM2 (PCX/VGA/DZW/GLAN/ SATA/DDR2/TPM) 200

1x PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 5000+BOX (AM2) (65W,65NM) 200

1x ZASILACZ COOLERMASTER - EXTREME POWER PLUS 460W (RS-460-PCAP-A3) CZARNY 160

1x GOODRAM DDR2 2048MB PC800 CL5 81

Suma: 1348.00 PLN

Mam zamiar zakupić taki zestaw wydaje mi się że to optymalna opcja za taką cenę i mam pytanie czy ktoś by coś wymienił z tym że cena już nie moża pójść w górę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt Samsungi F1 się ostatnio popsuły , zaczęli pakować talerze 250G nawet do modeli 320 i 640G , więc można trafić na nie to co by się chciało. Lepiej kupić Caviara AAKS ale też w wersji albo 320 albo 640G. Zaoszczędź na zasilaczu i kup polecanego wyżej modecoma mc350 (pamiętaj ma być to wersja MC) a zaoszczędzoną kase akurat masz na dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt Samsungi F1 się ostatnio popsuły , zaczęli pakować talerze 250G nawet do modeli 320 i 640G , więc można trafić na nie to co by się chciało. Lepiej kupić Caviara AAKS ale też w wersji albo 320 albo 640G. Zaoszczędź na zasilaczu i kup polecanego wyżej modecoma mc350 (pamiętaj ma być to wersja MC) a zaoszczędzoną kase akurat masz na dysk.

co do dysku napewno nie zmienie gdyż zawsze kupowałem WD i nigdy mnie nie zawiódł choć czasem myśle że ma powody zeby paśc wreszcie ;) Zasilacz wolę mocniejszy ze względu tego że komputer wymieniam dość rzadko, a w przyszłości planuje procek na 4rdzenie wymienić i dokupić dysk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty gadasz sam mam tego F1 640 i jest rewelacyjny ! Cichy i Wydajny ! wcześniej miałem i wd i segate i nawet hitachi i poprostu samsung wymiata ! Ma rewelacyjne transfery i jest bardzo zimny w przeciwieństwie do innych mój ma max 26* wg everesta.

Jak nie miałeś styczności ze sprzętem i przeczytałeś komentarz jakiegoś " znawcy " to nie smaruj tak tego dysku. :lol2: :damage_wall:

Oczywiście bez obrazy :>

Edytowane przez Rosti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepotrzebnie sie unosisz. Zajrzyj do tematu o dyskach - są tam (niejednostkowe) przykłady na to o czym pisze BLiT. Mam tego samsunga 320 i rzeczywiście jest bardzo fajny, cichy, chłodny i szybki. Chociaż wibruje jak wściekły i przykręcony do budy generował by hałas powiedział bym wtórny. Dlatego leży sobie w koszyku na gąbce. Obecnie bym już go nie brał bo nie ma pewności na co trafisz.

Edytowane przez q8ic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do dysku napewno nie zmienie gdyż zawsze kupowałem WD i nigdy mnie nie zawiódł choć czasem myśle że ma powody zeby paśc wreszcie ;) Zasilacz wolę mocniejszy ze względu tego że komputer wymieniam dość rzadko, a w przyszłości planuje procek na 4rdzenie wymienić i dokupić dysk :)

ja nie odradzam WD , tylko zachęcam do kupienia wersji 320 lub 640G

a jeśli chcesz odrobinę mocniejszy zasilacz , to dla mnie pewniejszym wyborem byłby Pentagram Silent force PSF-460-P12S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty gadasz sam mam tego F1 640 i jest rewelacyjny ! Cichy i Wydajny ! wcześniej miałem i wd i segate i nawet hitachi i poprostu samsung wymiata ! Ma rewelacyjne transfery i jest bardzo zimny w przeciwieństwie do innych mój ma max 26* wg everesta.

Jak nie miałeś styczności ze sprzętem i przeczytałeś komentarz jakiegoś " znawcy " to nie smaruj tak tego dysku. :lol2: :damage_wall:

Oczywiście bez obrazy :>

To Ci sie dobra sztuka trafila, ale wiekszosc woli miec pewnosc co do zakupu niz na szczescie liczyc. Nie polecam samsunga bo nie wiadomo co dostaniemy :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi