Viperus Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam Złożyłem sobie kompa na serwer-pobierajke, komputer będzie stał sobie na strychu bez monitora itp. łączy się prez wi-fi ale jak go odpale to pierwsze co trzeba będzie zrobić to wbić hasło i się zalogować a bez monitora i klawiatury się nieda z kolei jak zrobie konto bez hasła to nie mogę wejść poprzez pulpit zdalny i co tu zrobić żeby komputer po włączeniu wystartował i połączył się z siecią automatcznie a następnie można było się do niego dostać przez pulpit zdalny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Wymuszenie hasła na pewno da się obejść (rejestr) musiałbyś na necie poszukać... Na twoim miejscu olałbym to i zainstalował jakiś inny program np. TightVNC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Jak sie uzywa komputera bez klawiatury i myszy to sie ustawia autologowanie w systemie i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Ja też polecam programy vnc (w moim przypadku UltraVNC), od jakiegoś czasu komputer działa z takim samym zastosowaniem jakie opisałeś w 1 poście i nie mam z nim żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Jakoś sobie poradziłam z tym pulpitem zdalnym http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;315231 :) Spróbóje szczęścia z UltraVNC ciekawe co on takiego ma czego pulpit zdalny nie ma --------------- VNC już sobie darowałem, ciekawi mnie tylko czy da się zapisywać logi wszystkich logowań na ten mój serv ? Edytowane 4 Listopada 2008 przez Miper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Jakoś sobie poradziłam z tym pulpitem zdalnym http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;315231 :) Spróbóje szczęścia z UltraVNC ciekawe co on takiego ma czego pulpit zdalny nie ma --------------- VNC już sobie darowałem, ciekawi mnie tylko czy da się zapisywać logi wszystkich logowań na ten mój serv ? log zapisywany jest w katalogu UltraVNC pod nazwą mslogon.log możesz również zapisać log z podglądu zdarzeń: aplikacja -> widok -> filtruj -> źródło zdarzeń - UltraVNC -> OK następnie: akcja -> eksportuj listę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...