Skocz do zawartości
reed

SoftCooler pod nForce ? :o

Rekomendowane odpowiedzi

zdecydowanie CpuIdle

u mnie nic nie dawało
mam tuner TV w komputerze, do ogladania telewizji uzywam BorgTV

program ma jedna brzydka ceche a mianowicie nie wiedziec czemu obciaza procesor w 100% podczas pracy, obciazenie to nie jest rzeczywiste ale cos sie tam blokuje i procek sie grzeje jakby odpalic 3d marka

z kilku programow ktore testowalem tylko CpuIdle powoduje spadek temperatury procesora a wiec dziala

mam ostatnia wersje sciagnieta z www.cpuidle.de

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już jest CPUCool 7.2.1 chłodzi od tygodnia mojego athlonka. efekty very gut. 12.5x140@1.6v@titan d5tb -> 29-32*C przy pracy biurkowej ;) (gram mało)

Ten antek to 0,13 ? U mnie moj leci na 1,6V 11,5x175 i temperaturka w idle to max 35* bez zadnego SoftCoolera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już jest CPUCool 7.2.1 chłodzi od tygodnia mojego athlonka. efekty very gut. 12.5x140@1.6v@titan d5tb -> 29-32*C przy pracy biurkowej ;) (gram mało)

Ten antek to 0,13 ? U mnie moj leci na 1,6V 11,5x175 i temperaturka w idle to max 35* bez zadnego SoftCoolera.
hmm tak to 0,13, wcześniej było 37-40 w idle.. coś ten mój soltek z [sam się wytnę :P ] temperatury chyba czyta.. niemniej efekt jest. pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPUCool 7.2.1 jest do doopy, przynajmniej u mnie.

Zbija temp, fuckt, ale "az" o cale 0,5*C w porywach do 1*C , ROTFL

jak mialem Palomino na 8KHA+ , to zbijal o 8 - 10*C

Olal softowe qlerowanie  :lol:

też do tej wersji miałem takie wrażenie wcześniejsze wersje nie robiły nic tylko zapychały system - teraz tylko coolserv działa jako serwis pod 2k a wcale nie trzymam uruchomionego cpucool bo też uważam sam programik za hmm... ciut przerośnięty. pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odswierzylem temat bo potrzebuje pomocy .

w piotek kupilem solteka sl-75frn2-l na nforce2 i mam problem poniewaz nie moge znalezc zadnego softcoolera dla tej plyty .

na poprzedniej plytce Gigabyte ga7va(kt400)uzywalem vcool1.7 albo 1.8 i temperatura w czasie przeglodania www i oglodania divixow wynosila do 28 stopni co przy wentylach regulowanych proporcjonalnie do tempy dawalo praktycznie bezglosno maszyne , obecnie uzywajoc vcool 2.0alpha6 udaje mi sie zmniejszyc temp procka do 36stopni ale juz przy filmach jest to 40 stopni co powoduje znaczny szum wiatraka

Prosze was o pomoc w znalezieniu odpowiedniego programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za to poradzę nie używać żadnych programów do "obniżania temeperatury". Najczęściej odbywa się to tak. Program niby obniża i cieszymy się 39 stopniami, a w rzeczywistości procek może mieć więcej i się przepalać. Moim zdaniem to jest oszustwo w byały dzień.

Sprawdzałem temepraturę zewnętrznym miernikiem przy korzystaniu z takowych programików i faktycznie te programiki obniżają, ale nie więcej niż 2, w porywach 3 stopnie. Jeśli Ci obniży więcej, to znaczy że program źle wskazuje, a z Ciebie program zrobił "balona".

Sprawdźcie sami zewnętrsznym miernikiem, to się przekonacie o czym mówię..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi