ftomekkk Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Witam. Postanowiłem ostatnio wykorzystać przydatną/tak mi się wydaję/ technologię "Cool`n'Quiet" Wszystko pięknie w biosie włączyłem.W panelu sterowania przełączyłem na "minimalne zarządzanie energią" i taktowanie procesora spadło natychmiast do 1 ghz. Wiatraczki przycichły -zrobiło się bardzo przyjemnie:). Wyłączyłem Windows i włączyłem ponownie i tu niestety mam problem.Windows nie zapamiętał zmiany w schemacie zasilania-tzn dalej ma ustawiony mój domyślny czyli"stacjonarny w domu lub biurze"W rejestrzem mam klucze odpowiadajace za te schematy czyli : HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\PowerCfg\PowerPolicies.Moge je swobodnie przełączać tylko nie są one zapamiętywane tzn.zawsze po uruchomieniu Windowsa jest ustawiony domyślny. Próbowałem przywrócic domyślny klucz-nic to nie daje.Skopiowałem również ten klucz z nowej instalacji windowsa-również nie pomaga. Bardzo proszę zatem Was o pomoc-jak zmusić Winde do wczytywania na starcie innego "schematu zasilania niz domyślny"?? Czekam na pomoc. Pozdrawiam. Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...