Skocz do zawartości
s P E c

Toshiba Satellite A200 Dodatkowy Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam a więc jestem szczęśliwym posiadaczem Toshiby Satellite A200 jednak ostatnio doszedłem do wniosku, że brakuje w niej trochę ramu dlatego zwracam się do was. Czy jest możliwość dokupienia kostki przypuśćmy 2GB (jak tak proszę link do sklepu) ? Jak ją zamontować ? Czy jest taka sama możliwość z dyskiem ? Z góry dziękuje za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze na liście Kingston

http://proline.pl/sklep.php?prodid=SODIMM+2GB+667+KINGS

http://proline.pl/sklep.php?prodid=SODIMM+2GB+800+KINGS

twoja Tośka ma prawdopodobnie jeszcze o szybkości 667 - sprawdzisz to sobie programem cpu-z

jeśli masz 1gb a kupisz 2gb - nie będziesz miał przeplotu - jakiś 20% strata na wydajności - jeżeli prace biurowe to tego nie zauważysz/nie odczujesz

jeżeli zależy Ci na przeplocie musisz mieć dwie identyczne pojemności/częstotliwości

dodatkowo cpu-z pokaże Ci czy masz drugi slot wolny - bo może masz już wsadzone np 2x1gb

na przyszłość podawaj takie parametry

dysk też możesz sobie zmienić

DYSKI

potrzebujesz SATA

jeżeli chcesz zobaczyć kopa musisz wziaść 7200 obrotów bo w tośce zakładali tylko 4200

5400 to taka sredniawka i niektórzy nie chcą 7200 - bo niby szybciej zużywają prąd czy mocniej się grzeją

jak dla mnie jest to przesadzanie bo temperatura może być wyższ o 2-3stopnie, a czas działania na baterii krótszy o 10-15min

pojemność dowolna - jaką sobie zażyczysz

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi