hcbartek Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 siema mam taki oto problem : jestem uzytkownikiem sieci. Kazdy z uzytkownikow otrzymal sieciowke Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC. teraz bedzie zonk. Administrator podobno nic nie blokuje i ze mamy pelny dostep do internetu, lecz ja nie jestem glupi i wiem, ze mam poblokowane porty (wiem to chociazby z testow programowych i internetowych). na torrentach np mam 1-5 kb/s, ale gdy brat przyjezdza z laptopem to na jego sieciowce smigaja po 100 kb/s. i tak, mam zintegrowana sieciowke nvidii i mysle, ze jesli bym zdolal tam podlaczyc net moze nie mialbym ograniczen. pytanie brzmi - jak zrobic zeby internet dzialal na tejze sieciowce? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Podmień adresy mac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hcbartek Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 zrobilem to wlasnie i nadal mam ograniczenia, zupelnie nie rozumiem dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Przypisz mac siecówki z laptopa. Administratorom sieci takie manewry się jednak nie podobają. Widziałem pozycję w cenniku jakiejś sieci, dotyczącą samowolnej zmiany mac. Kwoty nie pamiętam, była znacznie większa niż miesięczny abonament. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 moja sieciówka mogę z nia robić co chcę, proste! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 a co mu da zmiana adresu mac? jeżeli uprawnienia (w tym przypadku ograniczenia) przypisane sa do adresu karty to "odziedziczy" je urządzenie klonowane - bez celowy zabieg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 moja sieciówka mogę z nia robić co chcę, proste!Masz 100% racji. Do sieci możesz podpiąć jednak kartę o określionym (np w umowie) adresie mac. Jeśli cennik lub regulamin sieci ogranicza Twoją "wolność Tomku w swoim domku", a do stosowania redulaminu/cennika/umowy dobrowolnie się zobowiązałeś, możesz z sieciówką robić co chcesz pod warunkiem, że nie podepniesz jej do sieci. Włamanie do sieci / Zmia adresów IP,MAC 500,00 z vat 610,00 Np tutaj: http://www.hardcom.pl/strona/Internet/internet24.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...