Skocz do zawartości
Beerman

780 punktów w 3DMARK 2003 na Radeonie 9100 ?!?!?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wie ktoś co może być grane w tym, że 3DMark 2003 sobie nie radzi z Radeonem 9100 lub Radeon 9100 z 3DMarkiem :)

Dołączona grafika

Radeon 9100 64MB Mint (Sapphire) na Catalystach 3.2 i DirectX 9.0

Athlon 1700+ Tbred 11x166Mhz

256 RAM DDR PC-333

Dokładne wyniki i spis sprzętu i softu wyrzucony przez #dmarka można obejrzeć tutaj :

http://www.perfect.net.pl/~beerman/3dmark/3dmark.html

Dodam że w grach też sobie raczej nie za dobrze radzi. Przycina np. w Battlefield 1942 na 1024x768 16bit przy ustawieniach medium, itd.

Z góry dzięki za radę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jezdzij go tak od razy "masz bidny ten wynik CPU" :P no to prawda masz za malo pkt moj koles na 9000pro ma 1216 pkt :) nie krecony i to jakis powercolor :)

Chodzi mi o wynik CPU w 3dmar2003.

184 bodajrze na takim procku to porazka. Ja mam ponad 200 na celinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No porażka, ale toć kurde proc chyba jest dobry.

3DMark głupieje czy co ?

Przecież jak na poprzednim P III 450 i Geforce 2MX miałem lepsze rezultaty.

Nic to, przeinstaluje stery od grafiki i DirectX'a, VIA 4in1, itd. Może to trzeba w jakiejś kolejności zapodać konkretnie ?

Stery to CATALYST RADEON 3.2(7.84) ze strony Sapphire :

http://www.sapphiretech.com/downloads/DRIV...VER/7.84_9x.zip

Te ze strony ATI dla kart Powered by ATI się nie instalują :

http://pdownload.mii.instacontent.net/ati/...008040c-efg.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam 860, a procek mam 'troche' gorszy od Ciebie. Chociaz Sapphiry R9100 maja obnizone troche taktowanie pamieci, a wynik w 3dmarku glownie zalezy od grafy. Sproboj podkrecic taktowanie pamieci na grafice do 250 i zobacz czy bedziesz mial wiecej odemnie (a powinienes miec).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz miec dx9.0 bo 3dmarka2003 nie odpalisz.

Ja mam 1468 pkt bez podkrecania grafy i na procku 1.5Ghz

Nie moge zapodac nowszego wyniku, ktory na procku 1.5Ghz i po podkreconej grafie wynosi o rowne 100 pkt wiecej - 1568.

Opisalem juz moj problem w innym temacie ale tutaj go przypomne.

-----------------------------------------------------------

Ostatnio chcialem sobie poprawic wynik i zapisac go na stronie futuremark. Jak dalem online results po tescie to stronka wypisuje mi - Project Submission Failed

a ponizej notka

Unfortunately your 3DMark03 Pro key can not be verified, and therefore we can not proceed. If you have purchased 3DMark03 Pro, and still get this error, please contact sales@futuremark.com with the details of your purchase. Thank you.

Chodzi o klucz, ktory wprowadzilem oczywiscie zdobywajac go z niejasnego zrodla. Z pewnoscia chlopaki z futuremark sie zabezpieczyli przed nielegalnym korzystaniem z 3dmarka w wersji pro uniemozliwiajac wejscie programowi, ktory korzysta z jakiegos lewego klucza. Wiec mam pytanie. Jak ten klucz zmienic ? Gdzie sie go wpisuje bo teraz w wersji pro nie ma takiej mozliwosci chyba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz miec dx9.0 bo 3dmarka2003 nie odpalisz.

Ja mam 1468 pkt bez podkrecania grafy i na procku 1.5Ghz

Nie moge zapodac nowszego wyniku, ktory na procku 1.5Ghz i po podkreconej grafie wynosi o rowne 100 pkt wiecej - 1568.

Opisalem juz moj problem w innym temacie ale tutaj go przypomne.

-----------------------------------------------------------

Ostatnio chcialem sobie poprawic wynik i zapisac go na stronie futuremark. Jak dalem online results po tescie to stronka wypisuje mi - Project Submission Failed

a ponizej notka  

Unfortunately your 3DMark03 Pro key can not be verified, and therefore we can not proceed. If you have purchased 3DMark03 Pro, and still get this error, please contact sales@futuremark.com with the details of your purchase. Thank you.

Chodzi o klucz, ktory wprowadzilem oczywiscie zdobywajac go z niejasnego zrodla. Z pewnoscia chlopaki z futuremark sie zabezpieczyli przed nielegalnym korzystaniem z 3dmarka w wersji pro uniemozliwiajac wejscie programowi, ktory korzysta z jakiegos lewego klucza. Wiec mam pytanie. Jak ten klucz zmienic ? Gdzie sie go wpisuje bo teraz w wersji pro nie ma takiej mozliwosci chyba ?

ale kaszana, ciekawe czemu mi tak cienko wypadł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim zalozeniu docelowym jest osiagnac wynik 1700 pkt.

Musze wstawic kompa do okna (jeszcze jest okolo 0`C), vmoda jeszcze nie robilem na tym nowym celafonie. Podniose napiecie jescze wiecej (max narazie moge 1.7V i idzie max na 1.62 ghz.

Puszcze go na 1.9V i mysle, ze jak sie schlodzi w tym oknie to okolo 1.7Ghz pojdzie. Grafe w oknie juz krecilem kiedys i poszla bez artefaktow na 325/620.

No ale narazie nie ma sensu bo nie moge zapisac wyniku na stronie bo wlasnie ten blad mi wyskakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System instalowany 1,5 roku temu, pielęgnowany, stabilny na maxa, czyszczony z syfów, itd. Nie widzi mi się reinstalacja tylko dla widzimisię 3dmarka :(

Spróbuję jeszcze w 3DMarku 2001, może będzie sensowniej....

Ale PCMark2002 też pokazuje że coś nie tak.....proc odpowiednio do innych Athlonów 1910Mhz od 20% słabszy, pamięć też o 20-30%. Może to mobo Gigabyte GA-7VA....trzeba było dołożyć parę grosza na nForce,ale za głupotę się płąci....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpaliłem 3dmarka 2001 SP na DirectX 8.1b :

Kartę podniosłem powerstripem do 250/250Dołączona grafika

I oto co wyszło

Dołączona grafika

Raport tu :

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6313886

Nie wiem czy dobrze czy źle, bo nie ma wyniku porównawczego dla Radka 9100, ale dla 8500LE (a więc chyba podobne) są o wieeeele lepsze.

Już kurna nie wiem co jest grane.......... Ustawienia pamięci, biosu, timingi itd. podam za chwilę.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam 1360 markow 03 na tym co w podpisie (karta nie krecona) i w zwiazku z tym mam takie pytanko czy ten wynik jest akurat :D ?

ja na swoim sprzecie (podpis) w 3DM 2001SE mam tylko 5200 :cry:

dzialam pod windoza 98 i na sterach catylyst 3.2

co m,oze byc przyczyna tak marnego rezultatu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam 1360 markow 03 na tym co w podpisie (karta nie krecona) i w zwiazku z tym mam takie pytanko czy ten wynik jest akurat :D ?

ja na swoim sprzecie (podpis) w 3DM 2001SE mam tylko 5200 :cry:

dzialam pod windoza 98 i na sterach catylyst 3.2

co m,oze byc przyczyna tak marnego rezultatu??

procek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...