Skocz do zawartości
durczyn

Klej Do Gumy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was : )

Moi drodzy, temat nie dotyczy moddingu ale tylko Wy możecie mi pomóc. Otóż rozdarł mi się taki dywanik gumowy jako jeden z kompletu.

Dokładnie w samochodzie, przez otwór w tym miejscu cięgle mi przelatuje piach. Nowych nie opłąca sie kupować bo taki komplet to 375zł.

Dywanik rozdarł sie tak ze zostawił takie paski, na które mozna klej położyć by złapał. Teraz moje pytanie, jaki klej byłby dobry do gumy,

sklejenie gumy z gumą, lezy spokojnie w aucie, nie jest pod jakimś naciskiem czy innym takim. Potrzebuję tak "dokleić" z powrotem

by mi piach niewłąził tylko przez otwor i nie jeździł po tapicerce.

Dziękuje z góry za pomoc : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was : )

Moi drodzy, temat nie dotyczy moddingu ale tylko Wy możecie mi pomóc. Otóż rozdarł mi się taki dywanik gumowy jako jeden z kompletu.

Dokładnie w samochodzie, przez otwór w tym miejscu cięgle mi przelatuje piach. Nowych nie opłąca sie kupować bo taki komplet to 375zł.

Dywanik rozdarł sie tak ze zostawił takie paski, na które mozna klej położyć by złapał. Teraz moje pytanie, jaki klej byłby dobry do gumy,

sklejenie gumy z gumą, lezy spokojnie w aucie, nie jest pod jakimś naciskiem czy innym takim. Potrzebuję tak "dokleić" z powrotem

by mi piach niewłąził tylko przez otwor i nie jeździł po tapicerce.

Dziękuje z góry za pomoc : )

kup jakis miekki klej - np taki jakiego uzywaja szewcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko przeczytaj instrukcję klejenia buteprenem.. bo jak zrobisz po swojemu to nici z tego będą ;)

Czyżby chodziło ci o konieczność odczekania przed złączeniem klejonych powierzchni?

Czy może o konieczność wentylacji pomieszczenia :lol2: :lol2: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ba, obok wikolu to najpopularniejszy klej na rynku, którego używały jeszcze nasze babcie... wszędzie go można kupić...

Pigmej, trzeba by pół tubki wciągnąć żeby odczuć skutki butaprenu... lepiej daje silikon.. aż płuca bolą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi