Skocz do zawartości
Ombre

Dla Wszystkich Posiadaczy Monitów Benq.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Dzisiaj dostarczono mi monitor, benq g2200w, wszystko ładnie pięknie, wyjmuję, fajna obudowa, kładę na biurku. Czytam instrukcję, a tam "zamontuj podstawkę monitora", dobra fajnie, grzebie i szukam i szukam i szukam... nie mam dobrego wzroku, ale ślepy nie jestem. Nie ma podstawki oO

Zdarzyło wam się coś podobnego?

Nie rozumiem jak można było zapakować monitor w fabryce Benq bez podstawki ; / obawiam się, że stracę 30zł na przesyłkach i tak się skończy cała sytuacja ; /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Dzisiaj dostarczono mi monitor, benq g2200w, wszystko ładnie pięknie, wyjmuję, fajna obudowa, kładę na biurku. Czytam instrukcję, a tam "zamontuj podstawkę monitora", dobra fajnie, grzebie i szukam i szukam i szukam... nie mam dobrego wzroku, ale ślepy nie jestem. Nie ma podstawki oO

Zdarzyło wam się coś podobnego?

Nie rozumiem jak można było zapakować monitor w fabryce Benq bez podstawki ; / obawiam się, że stracę 30zł na przesyłkach i tak się skończy cała sytuacja ; /

pisz do sklepu i niech sie skontaktuja z serwisem i Ci doślą nóżkę albo najlepiej niech wymienią monitor na inny na swój koszt no ale zamiast komplikować to może niech w sklepie wyciągną z innego nóżkę doślą Ci a sami już załatwią sobie z serwisu do kompletu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej samej paczce kupiłem dysk, tylko go zformatuje, zobaczę czy jest w 100% sprawny i pisze do ESC.pl.

Próbowałem także dzwonić do BenQ Polska, niestety nikt nie odbiera (Telefony chyba do 17 czynne).

Z góry dzięki za każdą podpowiedź.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Ombre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idąc dalej, chciałem sprawdzić jakość obrazu, czy przypadkiem monitor nie jest uszkodzony i co się okazało?

Brak kabla DVI, tylko D-Sub. Doczytałem na stronie, że nie dodają tego kabla, ale sam ten fakt trochę boli ; / Będę zmuszony jutro pobiegać po mieście za tym kablem.

Wysłałem e-mail do ESC.pl, jutro zadzwonię do BenQ Polska, a teraz idę spać.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, jestem dobrej myśli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla informacji innych, jeżeli natrafili na podobny problem.

Opisana wyżej, nowa nóżka dotarła do mnie, jednak okazało się, że nie pasuję do mojego modelu monitora.

ECS Computers zaoferowało zwrot pieniędzy, na co się zgodziłem.

Ot co, koniec sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi