itkonto Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam Proces instalacji drukarki przebiegł bez problemu, została poprawnie rozpoznana, ale nie drukuje żadnego dokumentu. Polecenie drukowania pojawia się w kolejce wydruku na 2 sek i znika. Nie wyświetla się żaden błąd. Ten sam sprzęt zainstalowałem na lapku z takim samym sys w ten sam sposób i odziwa tam chodzi bez problemu... Posiadam xp prof sp2. Sprawdzałem czy nie jest w trybie offline, resetowałem, usuwałem port usb (drukarka podłączona lokalnie na usb) instalowałem od nowa, przekładałem do innych portów, próbowałem drukować z notatnika, z lini poleceń i wszędzie to samo. Może ktoś spotkał się kiedyś z takim przypadkiem? Co moge jeszcze zrobić? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 głupia sprawa ale czasami jest to wina kabla USB. druga rzecz to zawartość systemu może się konfliktować z innymi sterami do drukarek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itkonto Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 kabel jest na 100% ok ponieważ podłączałem go do lapka i na nim chodzi bez problemu. Pan od wsparcia technicznego hp już się poddał, gdyż podał mi trzy pomysły na rozwiązanie problemu i żaden z nich nie był skuteczny. Także pozostaje mi to nie uniknione stawianie systemu od nowa. Niestety mam dużo programów zainstalowanych i nie chce mi się do tego zabrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 a czy mógłbyś podzielić się tymi trzema poradami z nami na tym forum - please Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itkonto Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Pierwsza rada Proszę wejść w menu Drukarki i Faxy kliknąć 2 razy na ikonę drukarki i sprawdzić czy są dokumenty w kolejce do drukowania. Jeśli jakieś się tam znajdują, to należy je usunąć. Następnie proszę wejść w Mój komputer / dysk C / folder windows / folder system32 / folder spool / folder printers i z tego katalogu również usunąć wszelkie dokumenty. Gdyby pliki te nie dały się usunąć, należy zrestartować komputer, wyjąć kabel USB i raz jeszcze je usunąć. Następnie proszę wejść w Start wybrać opcję Uruchom, wpisać %temp% i zatwierdzić. Otworzy się okno folderu tymczasowego TEMP. Proszę wszystko usunąć z tego folderu, ale proszę pamiętać aby nie usunąć samego folderu TEMP. Proponuję jeszcze usunąć pliki cookie. Aby to zrobić należy otworzyć Internet Explorer, wybrać menu Narzędzia / opcje internetowe / i w zakładce Ogólne wybrać "Usuń pliki cookie" oraz "usuń pliki" a następnie zatwierdzić po ich usunięciu. Teraz proszę spróbować wydrukować stronę testową ze sterownika drukarki. W kolejnym kroku proszę wejść w Panel Sterowania/Drukarki i Faxy, tam na ikonie naszego urządzenia klikamy raz prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcję Właściwości. W zakładce zaawansowane zaznaczmy opcję Drukuj bezpośrednio do drukarki, zatwierdzamy klikając na Zastosuj i OK. Teraz proszę spróbować wydrukować dowolny dokument. Druga JEŚLI POSIADA PAN KOMPUTER STACJONARNY/ LAPTOP INNEJ FIRMY, NIŻ HP /PRESARIO/ COMPAQ PROSZĘ WYKONAĆ W CAŁOŚCI PONIŻSZE INSTRUKCJE. W PRZYPADKU, GDY JEST TO JEDEN Z WYŻEJ WYMIENIONYCH KOMPUTERÓW PROSZĘ NIE WYKONYWAĆ PONIŻSZYCH INSTRUKCJI DOTYCZĄCYCH ZMIAN W REJESTRZE. Proszę odłączyć urządzenie od komputera. Usunąć sterownik drukarki i wszelkie oprogramowanie HP # należy wejść Menu Start => Panel Sterowania => Dodaj/Usuń Programy => usunąć całe oprogramowanie mające w nazwie HP. Następnie proszę wykonać następujące czynności (nieprawidłowe przeprowadzenie zmian w rejestrze może spowodować błędy w systemie, dlatego proszę bardzo dokładnie zastosować się do poniższej instrukcji): 1. Wejść w Start -> Uruchom 2. Wpisać regedit i kliknąć OK lub Tak 3. Na wszelki wypadek proszę eksportować kopię rejestru w następujący sposób: Plik -> Eksportuj, proszę nazwać ten plik "regbak" i umieścić go w takim katalogu aby go można było w razie potrzeby odnaleźć. Proszę zaznaczyć opcję "Zakres eksportu" na Wszystko. Należy wejść w edytor rejestru (menu start => uruchom => regedit i zatwierdzić.: W lewej części okna rozwijamy rejestr HKEY_CURRENT_USER a w nim Software. Tu odszukujemy rejestry: HP, Hewlett-Packard lub HPQ (dotyczy tylko tych, które są dostępne). Jeżeli są te foldery lub którykolwiek z nich należy je usunąć. Tą samą czynność należy wykonać dla klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE, nazwy folderów do usunięcie są takie same jak poprzednio. Proszę jeszcze wejść w Start / Mój komputer (prawym klawiszem myszy) / Właściwości / Sprzęt / Menedżer urządzeń / Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i sprawdzić chipset płyty głównej (np. Intel®, VIA, SIS). Jeśli jest to chipset VIA, proszę pobrać uaktualnienie ze strony www.viaarena.com, jeśli jest chipset innego producenta, proszę pobrać odpowiednie sterowniki do płyty głównej. Proszę sprawdzić w dodaj/usuń programy, czy zainstalowane jest oprogramowanie .NET Framework. Jeśli nie proszę o pobranie pliku ze strony: www.microsoft.pl Teraz proszę zainstalować urządzenie na sterownikach linku: ftp://ftp.hp.com/pub/softlib/software10/C...olution_ROW.exe Proszę pamiętać, aby na czas instalacji wyłączyć zaporę systemu Windows (panel sterowania / narzędzia administracyjne / usługi / zapora systemu Windows) oraz wszelkie programy antywirusowe. Podobnie jest z modemem neostrady, który trzeba odinstalować na czas instalacji urządzenia, gdyż w przeciwnym razie urządzenie się nie zainstaluje. Trzecia W zaistniałej sytuacji proszę Pana o wykonanie czynności przedstawionych poniżej Proszę wejść w Start / Mój komputer (prawym klawiszem myszy) / Właściwości / Sprzęt / Menedżer urządzeń / Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i sprawdzić chipset płyty głównej (np. Intel®, VIA, SIS). Jeśli jest to chipset VIA, proszę pobrać uaktualnienie ze strony www.viaarena.com, jeśli jest chipset innego producenta, proszę pobrać odpowiednie sterowniki do płyty głównej. Prosiłbym też sprawdzić urządzenie na kablu w standardzie USB 2.0 podwójnie ekranowanym o długości do 1,8m. W przypadku gdyby powyższe czynności nie rozwiążą problemu proponuje wykonanie reinstalcje systemu operacyjnego, gdyż problem może być spowodowany błędnym działaniem Windowsa. Koniec PS. W moim przypadku może zadziałać prawdopodobnie tylko ostatnia rada, czyli reinstalacja systemu, a tak bardzo chciałem tego uniknąć... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 kurde mądze gadali ale nie pomogli - ja też reinstalacji nie trawię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itkonto Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 po reinstalce pomogło, musiałem mieć jakieś dziadostwo zainstalowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...