Skocz do zawartości
maxmati

Wymiana Ramu I Procka

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie czy ta płyta(Gigabyte GA-M55plus-S3G nVidia GeForce 6100) obsłuży ten ram( Corsair Twin2X DDR2 2x 2GB 800MHz CL4-4-4-12 DHX Technology) oraz tego procka( AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX (Socket AM2, 125W) )

ps. jak coś to aktualny zestaw to:

1. Thermaltake Mini Typhoon AM2

2. WD Caviar SE 120 GB 8MB cache Serial ATA-II

3. GeForce 7300GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E)

4. Kingston DDR2 1GB 533MHz CL4

5. Gigabyte GA-M55plus-S3G nVidia GeForce 6100

6. AMD Sempron 3400+ BOX (Socket AM2)

7. NEC DVD+/-RW ND-4571A LabelFlash bulk silver

8. Modecom Feel 109 - czarna - bez zasilacza

9. Zasilacz do obudowy Chieftec (ATX-410-212) 410W bulk

Jak zły dział to sory ale ten wydawał się odpowiedni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

google.pl twoim przyjacielem jest link: http://www.gigabyte.pl/products/mb/ wybierasz serie i potem model , w twoim przypadku masz 3 rewersy płyty więc musisz zobaczyć jaki masz i tam po prawej koło zdjęcia płyty masz linki z opisem co obsługuje ta płyta i ewentualnie jaka wersja biosu jest potrzebna, dowiesz się jakie pamiątki współpracują z tą płytą jedynie co się może czekać to wgranie biosu, a do tego masz odpowiednie narzędzie dostarczone ma płytce CD do płyty głównej pod nazwą Gigabyte @Bios Utility działa pod windowsem, ale jeśli nie wiesz jak go zaktualizować to niech ktoś zrobi to za ciebie bo ja nie biorę za to odpowiedzialności

link do Rev 1.0 http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/g...lus-s3g_10.html

Najprawdopodobniej masz ten rewers bo 3.0 ma GF 6150 natomiast 2.0 ma inną ale musisz to sprawdzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko aktualizacje biosu robię raz na jakiś czas więc z tym niema problemu ten procek obsługują wszystkie rewersy ale tak z ciekawości gdzie mogę zobaczyć który mam?

a i jak pokazuje ze obsługuje 800mhz a ramu niema na QVL to będzie chodził czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi