Alasdair Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam, Mam obudowę Antec Three Hundred i zasilacz Corsair 650W. Wchodzi on na dół obudowy. Tutaj jest moje pytanie. Jak powinien być zasilacz zamontowany. Czy koniecznie wentylatorem zasilacza do góry, czy też może być on do dołu. Co do przepływu powietrza to przy montażu wentylatorem do dołu - prześwit między dnem obudowy a zasilaczem jest mniej więcej 2 cm. Czy tyle wystarczy? Dodam, że mam dodatkowo 5 innych wentyli w budzie, 1 na gorze 140 mm, jeden z tylu wyrzucający ciepłe powietrze 120 mm, jeden na bocznej płycie 120 mm, dwa z przodu 120 mm. Jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matison Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Jeżeli masz dosyć dużą obudowe i był fabrycznie zamontowany zasilacz na dole to oczywiście niech zostanie bo lekkie sie cyrkuluje powietrze oczywiście jezeli masz duzo przestrzeni na dole a chodzi mi o karte graficzna , muzyczna a zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 W praktyce BEZPIECZNIEJ jest gdy zasilacz zamontowany na dole obudowy ma wentylator skierowany w dół - czasami śrubka wrednie spada na zasilacz, i gdy wlot powietrza jest skierowany do góry... K'bOOm Jeżeli chodzi o chłodzenie o poziom hałasu - to nie będzie dużej różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Poczytaj sobie tu bo nie chce mi si jeszcze raz tego pisać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...