kolesgit Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam, posiadam procesor celeron 420 conroe, postanowiłem zmienić chłodzenie z box'owego na inne dokładnie takie jak pod tym linkiem: http://www.allegro.pl/item474531048_cooler...tuba_f_vat.html myślałem że obniży to temperaturę w moim procku lecz chyba się pomyliłem, z tego co pamiętam na box'owym miałem 40c nie raz mniej, a na tym co zakupiłem mam 52c w stresie 57c, oczywiście nałożyłem paste arctic silicone, pytanie polega na tym czy to wina chłodzenia?, i czy chłodzenie które zakupiłem jest grosze od box'owego. Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedź. Pozdrawiam kolesgit:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Trzeba było dołożyć chociaż do Freezera a nie taki sh1t kupować bo potem tak jest. Ale IMO coś źle założyłeś albo dałeś za dużo pasty na proca ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Też stawiam na nieumiejętny (bez obrazy) montaż - pasta lub niedociśnięty kołek. Albo może być uwalony heatpipe. Była taka mała afera na forum, że jeden kupił od drugiego ninje, która nie działała. Tak się dziwnie składa, że mam "taki sh1t" - kupiłem kiedyś kilka po 10 zł i jeden poszedł na radka 95pro ;p Na nim scythe 100mm jakiś tam - ślizgowy cichy skręcony na 950 rpm. Temperatury* nie odbiegają od boxa z tym, że box wyje jak potempiony. A to dlatego, że te procki maja kompletnie zwalony czujnik. *wskazanie nawet do 80 jest jak najbardziej dobre, a to dlatego, że jest błędne .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolesgit Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Dziękuje bardzo za udzielenie informacji, okazało się iż był jeden kołek luźny, teraz wszystko w normie;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...