Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Te myszy sa juz w obiegu od kilku miesiecy, ale zauwazylem je dopiero teraz.

Nareszcie maly a4tech, bez jakichs dziwnych profili, dodatkowych przyciskow na bokach, czy tego nieszczesnego 2x fire wcinajacego sie w glowny lewy przycisk. Mysz chyba dedykowana pod rtsy (znalazlem ja niezle opisana na jakiejs koreanskiej stronce w ktorej jest sporo myszy pod starcrafta). Sensor ten sam dobry co w reszcie a4techow.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

W opisach podaja ze ma 4 przyciski i przycisk do zmiany dpi. 2 glowne + wciskana rolka, i gdzie jest 4rty? Mam rozumiec ze to cale duze logo z kalaszami sie wciska jako przycisk :mad: (i tak lepiej niz pomaranczowy tandetny przycisk wystajacy obok rolki, mozna to zignorowac).

Chcialbym zobaczyc gdzies wymiary tej myszy (lub porownanie na tle jakiegos innego modelu).

Cena, na allegro z 33zl ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt A4Tech'a jest świetny ... tylko niepotrzebnie kłamią z rozdzielczością. Jeśli ten model jest z podświetleniem LED to ma realnie nie więcej niż ~1800 dpi w trybie 1600 a tryb nazwany 2000 jest programową interpolacją trybu 1600.

Właściwie na upartego ten kto kupi A4Tech może go zwrócić nawet po kilku miesiącach powołując się na niezgodność towaru z opisem !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie leworęcznego najlepszą myszą a4techa jeżeli chodzi o kształt jest a4tech swop-23 (szeroki, niski):

http://icomp.pl/produkty.php?sid=myszki-91

ale do gier to on sie nie nadaje bo optyka to niestety tragedia :lol2:

Ciekawią mnie wymiary tego ak-47 ale po zdjęciach wydaje się węższy :sad: Szkoda, że a4tech nie podaje wymiarów na swojej www.

Na stonie a4techa jest teraz jakiś nowszy model o podobnym kształcie:

http://www.a4tech.com/ennew/product.asp?ci...=138&id=527

nie jest to co prawda mysz z serii x7 ale niby ma 500 hz na usb i 1600dpi. Ciekawe czy szło by na tym coś pograć (nie gubi się przy szybszym machaniu na niskich sensach) ?

Kyle czy a4techy mają w opcjach coś jak wyłączenie akceleracji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyle czy a4techy mają w opcjach coś jak wyłączenie akceleracji ?

Opcją jest wybranie trybu bez interpolowania. Dla modeli LED jest to tryb 1600 co daje w pomiarach ~1600-1800dpi. Dla laserowych jest to tryb 2000 dający do ~2200 dpi . Wyższe tryby niż odpowiednio 1600 LED i 2000 laser dają programową (no powiedzmy hardwareową) interpolację (przekłamania ruchu w postaci pomijania pikseli).

ps. moim zdaniem lepsze są LED dzięki mniejszym przekłamaniom ruchu (potrafią być perfekcyjne) ... laser jest sens kupować jeśli ma fizycznie np. 3200 dpi (i niewielkie przekłamania lub ich brak).

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam na "milionach dpi" nie zależy. Optyka klasy razer krait mi wystarczy tylko, że wolałbym wygodniejszą mysz (kształt).

Ciekawe jakie "hardware" ma ten a4tech K3-820x z linka co podałem i ile dpi ma rzeczywiście sprzętowo ? Niestety bez zakupienia go i własnych testach pewnie się nie dowiem, z drugiej strony raczej drogie to nie będzie :wink:

Edytowane przez kaizer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszla jedna sztuka tej myszy i musze powiedziec ze bardzo pozytywne wrazenia. Ma malo ruchomych czesci, czy jakichs dziwnych posrebrzanych paskow - czysty czarny plastik, ladne powierzchnie - powinna byc niezwykle wytrzymala.

Jezeli chodzi o wielkosc to jest o kilka mm dluzsza niz mx300. Cicha dobra rolka, duze przyciski zachodzace na boki (lepsze pod tym wzgledem "claw gripa") spokojnie miesci sie srodkowy palec nad rolka. No i jak w innych a4techach doslonale slizgacze ;p

Cofam zle slowa wypowiedziane na firme a4tech :D, glownie dzieki temu ze zaczeli wypuszcac myszy w innym ksztalcie i mozna dopasowac je do swoich preferenzji (ciagle stosujac bdb sensor ktorego parametry zawsze byly zaleta a4techa na tle innych producentow).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jakaś fotka porównawcza z MX300, co? ;>

Szkoda, ze musieli dorzycić te śmieszne napisy "ak-47", ale bez tego a4tech chyba nie byłby sobą :P gdyby zatrudnili jakiś speców od marketingu, wizerunku i moze jakis designerów, mogliby podbic rynek ;/

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisy sie pewnie pierwsze zetra ;p

Foty moge dac, jak bedzie slonce.

Te slizgacze sa calkiem szybkie na icemacie, dziala jak everglide.

To i tak chyba najladniejsza mycha a4techa. Jedna z nielicznych bez pomaranczowego przycisku 2xfire ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sensor oparty na zwyklym ledzie jest generalnie lepszy niz infrared, bo dziala na wszystkim, niezaleznie od koloru nawierzchni :P

Też jestem zdania że zwykłe podświetlenie LED z zakresu widzialnego jest lepsze niż w infrared. Infrared podobnie jak lasery mają większe błędy w kontroli położenia (nie wiem czy wszystkie ale statystycznie na pewno). Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość DancingShadow

bawię się tym gryzoniem już około godzinę

więc ocena z pierwszych wrażeń

- ustawiłem na 400dpi (więcej mi do niczego nie potrzeba)

- w q3 na tym ustawieniu dpi akceleracja wsteczna nie występuje

- nie udało mi się jak do tej pory zgubić sensora

- myszka nie jest w stanie przekroczyć standardowych 500Hz

- myszka ma tendencję do lekkiego łapania trakcji przy podnoszeniu, dam wyższe ślizgacze i będzie super

- przyciski i rolka chodzą bardzo ładnie, jeśli idzie o siłę kliku to zdecydowanie w tej kategorii najlepszy jest ikari optical, przyciski chodzą nieznacznie ciężej jak na g1 ale za to mają znacznie mniejszy opór jak w salmosie

- profil zdecydowanie lepszy jak w salmosie, chodź mogła by być nieco wyższa i grubsza z tyłu co spowodowałoby lepsze ułożenie ręki, jest naprawdę mała więc nie da się za bardzo dopasować do niej dłoni, gdyby była te 5mm wyższa to byłaby idealna :)

- za nim zacząłem na niej grać zauważyłem, że jest dość ciężka, pomacałem ją przez chwilę i doszedłem do wniosku, że jest dociążona w tylnej części, a że bardzo łatwo ją rozkręcić wziąłem śrubokręt i ku moim oczom ukazał się metalowy odważnik, do niczego on mi nie jest tam potrzeby więc trafił do śmieci, teraz też wagowo wygrywa z g1

cud miód ultra maryna NIC TYLKO BRAĆ, zdecydowanie wolę ją od salmosy

Edytowane przez DancingShadow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysz zdecydowanie jest dobra, jezeli ktos preferuje mniejszy ksztalt.

Nie pomyslalem o ciezarku, fakt czuc ze cos jest w tylnej czesci.

Natomiast jezeli chodzi o dpi, to przydaje sie chocby do zwyklej pracy w systemie jezeli uzywasz wysokiej rozdzielczosci ekranu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość DancingShadow

Natomiast jezeli chodzi o dpi, to przydaje sie chocby do zwyklej pracy w systemie jezeli uzywasz wysokiej rozdzielczosci ekranu.

To już jest bardziej kwestia kto co lubi mnie osobiście do niczego się nie przydaje większe dpi jak 400 a windowsa przeglądam w 1920x1200, nie jestem w stanie sobie wyobrazić pracy w ps na szybszej myszce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już jest bardziej kwestia kto co lubi mnie osobiście do niczego się nie przydaje większe dpi jak 400 a windowsa przeglądam w 1920x1200, nie jestem w stanie sobie wyobrazić pracy w ps na szybszej myszce.

A suwak prędkości wskaźnika dla windows masz na środku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesunięty o 2 w lewo, czyli zmniejszone sensitivity

Mysz masz w trybie 400 dpi , dwa stopnie w lewo to jest dzielnik 1/2 dla pulpitu czyli działasz na pulpicie przy 200 dpi. To musisz ogromne ruchy robić (chyba że masz włączoną akcelerację to przy szybszym szarpnięciu efektywna rozdzielczość(właściwie czułość) "podskakuje" wyżej). Ja mam mysz w trybie 1600 dpi i też mam 2 kratki w lewo i wyłączoną akcelerację (zwiększ precyzję wskaźnika - odznaczone) ... co daje stałe 800 dpi dla samego pulpitu i tak dla mnie jest optymalnie (ekran 1680x1050). Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość DancingShadow

mówiłem, że to raczej kwestia własnych upodobań, i nie, nie mam żadnej akceleracji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość DancingShadow

Z tym ze bez ciezarka dla mnie mysz jest az za lekka, mieli jednak jakis powod zeby go tam umiescic.

pograj z tydzień bez ciężarka a gwarantuje, że nie będziesz chciał do niego wracać :)

lift of nie jest aż tak duży i nie potrzeba dawać większych ślizgów, chyba się przyzwyczaiłem

jak dla mnie myszkę można nominować jako najlepszy produkt roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi