adikox Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam. Zamierzam kupić nową kierownicę i w sumie w grę wchodziłyby dwie Logitech G25 i Momo. Grałem na G25 i jest wszystko cacy oprócz ceny okolo 800zł a Momo w markecie dla idiotów 349zł - więc raczej Momo. Czy ktoś z Was ma może Momo i może mi napisać swoją opinię na jej temat?? Bo po przeczytaniu kilku recenzji i tak z nich nic konkretnego nie wynika. Poza tym na str http://www.logitech.pl/produkty/gaming/gry...kierownice.html są dwie Momo i w ich opisie niczym się nie różnią oprócz ceny - czy ktoś wie może jaka jest różnica?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trn21 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Nie kupuj MOMO!! Tylko i wyłącznie DFP Logitech Driving Force Pro http://www.allegro.pl/item469732148_kierow...pc_i_ps2_3.html naprawde bardzo dobra kierownica nie ustepuje niczym drozszej G25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubace Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Ja posiadam taką kierownice MOMO i jest ekstra ;) wykonanie pierwsza klasa!! LOGITECH Momo Racing Force Napradwę gorąco polecam;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e7us Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Tylko DFP! , momo to gowno sprzezenie zwrote ma do bani tylko ladnie wyglada a DFP ma 900 stopni itd. Lepiej dolozyc do Drving Force Pro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Również polecam DFP. Mam w domu DFP i Momo. Momo jest trochę lepiej wykonana, posiada fajniejszy skok lewarka, pewniejsze mocowanie, lecz na tym zalety momo, nad DFP się kończą. DFP to przedewszystkim 900*, lepiej zestopniowany pedał hamulca i większa radość z jazdy. Kiery używam głownie do LFS, rFactor, GTR i w momo brakuje mi stopni obrotu. Szczególnie gdy się przesiądzie bezpośrednio z DFP. W LFS na DFP łatwiej kontrolować poślizgi, auto jedzie płynniej i bardziej realistycznie. Momo jest dobrą kierownicą, ale DFP jest lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 jak nie stac cie / nie chcesz tyle wydawac na g25 to tylko DFP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Polecam Microsoft Sidewinder z FF. W sumie mam dwie, fajne kiery - bardzo wytrzymale i dobrze wykonane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snail Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 czy w tej kierze dfp można ustawiać mniejszy promień "skrętu na maxa" bo 900 stopni to porażka nie realistyczne chyba ze ktoś gra w symulatory autobusów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 chyba zartujesz albo nie wiesz o czym piszesz....porażka...dobre sobie.....moze kup se po prostu jakąs z 180stopni to machniesz w prawo 90st czy w lewo i masz skret na maksa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e7us Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Pewnie ze mozna zmienic promien nawet na 10 stopni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Pewnie ze mozna zmienic promien nawet na 10 stopni :D ale to tez za duzo, bo nakrecic sie trzeba :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snail Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 pomyliło mi sie chyba bo dawno mialem kiere 180 i 270 to wydawalo mi sie ze w jedną stronę tyle daje czyli w sumie 2 razy a to jest 900 w sumie więc tylko troche za dużo... jak na wrc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adikox Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 (edytowane) co do 900 stopni to przesada :> grałem trochę na G25 i kat na ok 280 stopni to wyścigów torowych (LFS, GTR Evo) wystarczy no chyba ze jak ktoś wspomniał gra sie w symulator autobusów :D a to DFP to jest na PS, ale rozumiem ze bez problemów można podłączyć pod kompa, czy trzeba zaopatrzyć sie w jakieś przejściówki? Edytowane 7 Listopada 2008 przez adikox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Podłączasz normalnie przez USB, ściągasz sterowniki ze strony producenta i jazda na tor ;) Kierownica jest wykrywana poprawnie. Nikt nie mówi żeby grać na 900*, ale jest taka możliwość, a to jest +. Np gdy się nudzimy i chcemy sobie pojeździć w TDU dla zabawy. W LFS używam przeważnie 720*, czasem 450*. W przypadku F1 najczęściej 360*. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adikox Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 A czy jest jakaś różnica między tymi kierami? :> http://www.3kropki.pl/p/8/1/logitech_driving_force_pro.php http://www.3kropki.pl/p/1/3/logitech_drivi...rce_pro_ps3.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...