Sens Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Zamówiłem sobie kilka dni temu na allegro dwa linuxy (od jednego gościa) tj. OpenSuse 11 i Ubuntu 8.10 (Zamowiłem bo mi się czekać nie chciało, aż się sciągnie :lol2: ). Przed chwilą próbowałem zainstalować je na drugim hdd ale: 1. W przypadku ubuntu, za pierwszym razem po wybraniu opcji zainstaluj, taki pomarańczowy prostokąt na pasku postepu staną w miejscu (w 2/3 dł paska) i nic się potem juz nie działo.. <_< Następnie spróbowałem odpalić system z płyty to wyskoczył błąd gdzie było nbapisane coś o root (niestety nie zrobiłem fotki) :( Kolejna próba odpalenia systemu z cd przyniosła taki oto skutek: Po czym >>>> 2. W przypadku suse sprawa wyląda tak: CZy to może być wina starej, zajechanej nagrywarki DVD?? Nagrywarka czasami ma problem z odczytaniem niektórych płyt, ale nagrywa bez problemu. Pozwala też bez problemu zainstalować windowsa.... Jak nie na grywara to ocb??? Z górydzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Tak, uwalona nagrywarka/plyta pieprzy instalacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Nagrywarka przez równe 4 lata eksploatacji przeszła bardzo dużo, nawet wybuchające płyty xD Wczoraj rozebrałem ją, przeczyściłem laser, nastepnie podmieniłem bios i udało się zainstalować ubuntu. Suse niestety nie idze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...