Skocz do zawartości
Sens

Nie Mozna Zainstalować Ubuntu 8.10 I Suse 11

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem sobie kilka dni temu na allegro dwa linuxy (od jednego gościa) tj. OpenSuse 11 i Ubuntu 8.10 (Zamowiłem bo mi się czekać nie chciało, aż się sciągnie :lol2: ).

Przed chwilą próbowałem zainstalować je na drugim hdd ale:

1. W przypadku ubuntu, za pierwszym razem po wybraniu opcji zainstaluj, taki pomarańczowy prostokąt na pasku postepu staną w miejscu (w 2/3 dł paska) i nic się potem juz nie działo.. <_<

Następnie spróbowałem odpalić system z płyty to wyskoczył błąd gdzie było nbapisane coś o root (niestety nie zrobiłem fotki) :(

Kolejna próba odpalenia systemu z cd przyniosła taki oto skutek:

Dołączona grafika Po czym >>>> Dołączona grafikaDołączona grafika

2. W przypadku suse sprawa wyląda tak:

Dołączona grafikaDołączona grafika

CZy to może być wina starej, zajechanej nagrywarki DVD?? Nagrywarka czasami ma problem z odczytaniem niektórych płyt, ale nagrywa bez problemu. Pozwala też bez problemu zainstalować windowsa....

Jak nie na grywara to ocb???

Z górydzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarka przez równe 4 lata eksploatacji przeszła bardzo dużo, nawet wybuchające płyty xD

Wczoraj rozebrałem ją, przeczyściłem laser, nastepnie podmieniłem bios i udało się zainstalować ubuntu. Suse niestety nie idze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi