Skibi Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 (edytowane) Utknąłem przy "włamaniu" do sieci. Uprzedzam z góry, że wszystko jest legalne i z pewnych powodów odpada zresetowanie routera ( Linksys WRT 54g ). Sieć jest zabezpieczona kluczem WEP i ograniczeniem dostępu przez filtrację adresów MAC ( z tym sobie już poradziłem ). Potrzebuję porady jak mogę uzyskać klucz WAP. Albo choć by jak go odczytać z jakiegoś komputera pracującego w tej sieci ( mam dostęp, bo jak mówiłem wszystko jest legalne ). Oczywiście najlepiej było by wejść do ustawień routera choć domyślam się, że to dużo trudniejsze, w końcu najpierw musiał bym się z nim połączyć :) Jeżeli takie rady nie powinny być publikowane publicznie bardzo proszę o odpowiedź na PW. Edytowane 7 Listopada 2008 przez Skibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 WAP? Z tego co wiem to routery mają możliwość szyfrowania kluczem WEP lub WPA, ale o WAPie słyszałem jedynie w komórkach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Nawet sam temat chyba nie powinien byc publiczny. Dziwny masz problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Fracha > dzięki, przejęzyczenie. Już poprawiłem. Jacek > Tak mam dziwny problem i nie mam znajomego, który by mi doradził. Dlatego pytam publicznie i zaznaczyłem, że gdyby ktoś miał problem z publiczną odpowiedzią proszę o PW. Bardzo proszę o nie komentowanie problemu, bo jest dziwny (bywa) ale potrzebuję pomocy nie dyskusji na temat problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Jak mozesz sobie odczytac z jakiegos komputera to WZCOOK Ci w tym pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) No to trzeba przeprowadzić atak i złamać klucz wep. Przy takiej sieci jak podałeś, musi być zalogowany przynajmniej 1 użytkownik aby odczytać jego MAC adres. edit: nie doczytałem, skoro masz mac to ok. Podaj adres e-mail to prześle ci mały tutorial. Edytowane 26 Listopada 2008 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abelisaurus Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 wpisz w google aircrack , po za tym potrzebujesz karty wifi z chipsetem ralink, atheros lub realtek 8187 pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soundwave Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 I dobrą znajomość Linuxa :D Wersje na Win'a do mnie nie przemawiają :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abelisaurus Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) Jezeli masz dostep do komputera i jestes zalogowany jako administrator, to tutaj masz sprytny programik http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...essKeyView+1.18 nie musisz nawet go sciagac, zamiast "zapisz na dysku" bezposrednio "otworz" i zobaczysz wszystkie hasla wifi na komputerze na ktorym jestes. Ja mam tego zipa na stale w skrzynce mailowej :razz: Z haslem administratora tez sobie mozna bardzo latwo poradzic :wink: Edytowane 9 Grudnia 2008 przez abelisaurus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Jezeli masz dostep do komputera i jestes zalogowany jako administrator, to tutaj masz sprytny programik http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...essKeyView+1.18 nie musisz nawet go sciagac, zamiast "zapisz na dysku" bezposrednio "otworz" i zobaczysz wszystkie hasla wifi na komputerze na ktorym jestes. Ja mam tego zipa na stale w skrzynce mailowej :razz: Z haslem administratora tez sobie mozna bardzo latwo poradzic :wink: Śmieszna sprawa, bo ten program nic nie pokazuje. Co prawda poradziłem sobie z problemem ( mało informatycznymi drogami ) ale teraz zaczęła mnie ciekawość męczyć jak to zrobić z poziomu komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Bo ten program pokazuje tylko klucze do już skonfigurowanych na PC sieci bezprzewodowych, a nie wyłapuje klucze z 'powietrza'. Czyli w Twoim przypadku raczej bezużyteczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) Z jakiegoś powodu na skonfigurowanym komputerze nie pokazuje. Że z powietrza nie łapie to ja wiem :D Natomiast bez problemu zadział WZCOOK Edytowane 9 Grudnia 2008 przez Skibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abelisaurus Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Śmieszna sprawa, bo ten program nic nie pokazuje. Co prawda poradziłem sobie z problemem ( mało informatycznymi drogami ) ale teraz zaczęła mnie ciekawość męczyć jak to zrobić z poziomu komputera. A to dziwne, u mnie tak to wyglada http://img222.imageshack.us/my.php?image=keyem5.jpg uruchamiasz tylko srodkowy plik i wynik jest z prawej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) No dobra, jako, że temat mi się spodobał zacząłem w wolnych chwilach co nie co czytać. No i oczywiście pojawiło się kilka nowych pytań. Aircracka już mam, w miarę rozumiem ale mam problem z Network Stumbler. Mianowicie nie pokazuje mi absolutnie nic. Jak mogę w takim razie przechwycić pakiety ( może ja tego programu nie rozumiem ale on pokazuje tylko No APs Acitive, co nie było by problemem gdyby nie fakt, że zasięgu są 2 sieci bezprzewodowe ( testowe, obie moje ) i windows menadżerze połączeń sieci te widzi ( choć jedna jest ukryta ). Karta sieciowa to intel 3945ABG ( wewnętrzna w laptopie ). Network Stumbler ją widzi. ps. wzcook przestał działać pod Vistą ale to nie problem. Edytowane 27 Lipca 2009 przez Skibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Zacznij od ściągnięcia backtrack 3, pod windowsem lipnie to idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) Na razie chciał bym się zapoznać z problemem na Viście. Linuxa na razie sobie daruję. Mam CommView i uruchamia się ale nic nie wykrywa. Zupełnie jak by sieci nie było. Z tego co wyczytałem może to wynikać z nieprzestawienia karty w tryb nasłuchu ( A/P mode ), W starszych wersjach sterowników był Box Media Type, w nowszych ( działających z vistą ) tego nie ma. O co z tym chodzi ? Jak to zrobić pod Vistą ? Edytowane 27 Lipca 2009 przez Skibi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Musisz "utrafić ze sterownikami" pod swoją kartę (windows) - chodzi o tryb monitora. Tak jak Ci radzi szpachla2, ściągnij sobie BT3 i używaj jako LiveCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) nie wiem czy jest tryb injection (wstrzykiwanie pakietów) pod windowsem, a bez tego łamanie wep to bezsens. Chyba ze masz siec z bardzo duzym ruchem. I w ogóle pod linuxem wiecej rzeczy trybi. edit: podaj maila na pw to przesle ci zieloną szkółkę, przeczytasz i bedziesz wiedział co i jak. Edytowane 27 Lipca 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Mam zieloną szkółkę. W linuxie to jest banalne ( po prostu wg instrukcji i działa, to gdzie tu zabawa ? :D ) i a interesuje mnie jak to zrobić pod Vista. Przychwytywanie pakietów rozgryzłem utknąłem na kolejnej "górce". Przechwytywanie jest możliwe programem Microsoft Network Monitor 3.3. I zapisuje logi. I tu problem, bo aircrack ich nie czyta ( mimo że MNM zapisuje jako plik.cap ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...