Skocz do zawartości
BercikMeister

Bios Padł ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wymieniłem zasilacz na Fortrona nowego, odpalilem kompa i uruchomił się do momentu wpisywania hasła w biosie.

Podpiąłem wszystkie wtyczki: DVI, myche i klawe pod USB itp. Zresetowałem - uruchomił się do momentu wykrywania dysku po czym przyciął się, co się czasami zdarzało - reset zawsze pomagał, więc zresetowałem go, a on nic...

Wszystkie wiatraczki działają, świeci się cały czas dioda od HDD, lecz nie ma obrazu ani żadnego piknięcia.

Aha i kreca sie te wiatraczki i swieci sie caly czas dioda zielona na czytniku kart pamięci - active, normalnie przy uruchamianiu systemu świeciła się tylko na chwilę i zaraz gasła, a cały czas świeciła się tylko po włożeniu karty pamięci w czytnik. A na obudowie świeci się tylko lampka od HDD, lampka od power nawet na chwilę się nie zaświeci. Nie mogę także wysuwać tacki DVD romu, duszę przycisk a komp nic.

Proszę o pomoc

Edytowane przez BercikMeister

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo...

Chyba zepsuty BIOS... podłączyłem samego proca na płytę i nawet nie piszczał, że nie ma grafy, czy RAMu, włożyłem same zasilanie do DVD-ROMU i do HDD to ruszały, włożyłem zasilanie i taśmę to już się nie uruchamiały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi