Skocz do zawartości
faze

Szum W Sluchawkach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! niedawno kupiłem sluchawki razer piranha i karte dzwiekową creative extreme gamer.Problem w tym ze gdy slucham mp3 w niektorych momętach podczas odtwarzania piosenki są drobne szumy(cos jak by ktos gniotl kartke albo cos) jest to ciche i wystepuje caly czas w tych samych momentach.Dodam ze sluchawki kilka razy mi upadly czy to moze byc tego wina ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnij tą samą piosenke w lepszej jakości / zripowaną przez kogo innego i oceń czy jest to samo, zapewne to wada kompresji.

Możesz też sprawdzić czy masz wyciszone CD-IN oraz MIC i Line IN itp.

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnij tą samą piosenke w lepszej jakości / zripowaną przez kogo innego i oceń czy jest to samo, zapewne to wada kompresji.

Możesz też sprawdzić czy masz wyciszone CD-IN oraz MIC i Line IN itp.

wszystko jest wyciszone ale skad sciagnac taka mp3 lepsszej jakosci ? bo ja sciagam mp3 z bearshare i nie znam sie zabardzo na tym wszystkim ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz całkiem niezły sprzęt i wychodzą na nim niedociągnięcia kompresji mp3.

Też się ostatnio "wpakowałem" w AKG k530. Zamiast lepszej jakości mp3 jest gorzej, bo właśnie wyłażą różnego typu kwiatki. Proponowane rozwiązania:

a) mp3 zmienić na OGG (winamp od 5.0 wzwyż to odtwarza bez problemu) lub FLAC

b) skoro stać Cię na Extreme Gamera, to płytę "sklepową" też mógłbyś sobie czasem fundnąć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta łapie ci zakłócenia miałem to samo tylko musiałem namierzyć co to czy nie mam jakiegoś przebicia czy innego badziewia i w końcu wczoraj wywaliłem zasilacz z obudowy i poukładałem kable aby nie pałętały się przy NB i cisza jak makiem zasiał chyba mi się mój chieftec zaczął sypać bo i ćwierkać zaczął, starość nie radość a wcześniej jak puszczałem 1,6v na rdzeń w 8600 to słyszałem na lewym kanale jak prąd pobiera dlatego jadę na 1,5 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi