DziubekR1 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 (edytowane) Bedac ostatnio w Auchanie ogladalem sobie jakiegos niedrogiego Funai 32" model LC5-D32BB ( http://www.nokaut.pl/telewizory-lcd/tv-lcd...-lc5-d32bb.html ). Jednak gdy tak na niego patrzylem, to odnioslem wrarzenie, ze ma ekran troche mniejszy niz inne monitory 32" stojace obok. Teraz pojawia sie moje pytanie, czy bylo to jedynie zludzenie spowodowane tym, ze ten Funai ma poprostu gruba ramke, kiedy inne maja ramki zdecydowanie ciensze, czy moze jednak producent cos sciemnil, zeby zmniejszyc cene (w Auchanie byl po 990zl ! ). Pamietam jeszcze z monitorow CRT, ze np. 17" ma "obszar widzialny" 15", moj LCD 19" to obszar widzialny 18,1", a jak to wyglada w telewizorach LCD. Czy producenci czasem cos sciemniaja dajac ramke 32", a mniejszy "obszar widzialny", aby taki telewizor byl tanszy ? Edytowane 8 Listopada 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gem83 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Ja mam ten model i nie widzę żadnego ściemniania, a cena to tylko "promocja TV bez VAT" !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 LCD powinien mieć widoczne 100% z podawanej przekątnej. Stawiam na złudzenie ... ale na wszelki wypadek weź miarkę i zmierz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 i zazwyczaj ma - nie bylo 19 cali z 18.1 widzocznej tylko to byly wlasnie 18.1 ale na przyklad 26" lcd maja 25.5(jest to zapisane na pudelku/instrukcji 28" maja 27.5" reszta sie chyba zgadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Niektóre 30" mają faktycznie 29.8" 28 - 27,5 27 - 27 26 - 25,5 reszta mniejszych już się raczej zgadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...