wojooo Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 mam problem z moim monitorem ... mianowicie sa cholerne smuzenia podczas ogladania filmow (szczegolnie na sylwetkach ludzi, twarzach itd) monitor mam tydzien wg producenta matryca ma 3ms wiec nie uwierze w to ze jest za wolny ... moze cos z moim egzemplarzem ? ciekawostka jest to ze jak ogladam filmy ale podczas grania np red alert 3 nie ma czegos takiego :| ... W czym moze byc problem? moze walniety kabel HDMI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 mam problem z moim monitorem ... mianowicie sa cholerne smuzenia podczas ogladania filmow (szczegolnie na sylwetkach ludzi, twarzach itd) monitor mam tydzien wg producenta matryca ma 3ms wiec nie uwierze w to ze jest za wolny ... moze cos z moim egzemplarzem ? ciekawostka jest to ze jak ogladam filmy ale podczas grania np red alert 3 nie ma czegos takiego :| ... W czym moze byc problem? moze walniety kabel HDMI ? -sprawdź w menu czy masz funkcje sterowania dopalaczem, spróbuj ją wyłączyć/włączyć, może to efekt uboczny tej funkcji gdy dopalacz jest włączony masz 3ms , gdy wyłączony >5ms, w hp to prawdopodobnie opcja "Refresh Overdrive" -napisz jakie masz ustawienia: jasności ,kontrastu ,RGB ,koloru itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 mam problem z moim monitorem ... mianowicie sa cholerne smuzenia podczas ogladania filmow (szczegolnie na sylwetkach ludzi, twarzach itd) monitor mam tydzien wg producenta matryca ma 3ms wiec nie uwierze w to ze jest za wolny ... moze cos z moim egzemplarzem ? ciekawostka jest to ze jak ogladam filmy ale podczas grania np red alert 3 nie ma czegos takiego :| ... W czym moze byc problem? moze walniety kabel HDMI ? a jaka to jest martyca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Ustawilem ta opcje reflresh cos tam na on ... Kolory mam full RGB Jasnosc mam na 95 Kontrast mam na 81 Matryca jest tutaj chyba TN/TFT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...