MarKov Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Witam mam pewne problemy z płytą k7s5a,ale zacznę od początku.Jakiś tydzień temu wymieniłem mojego ABITA kt7-raid na ECS k7s5a i od tego czasu użeram się z nią strasznie tz ABIT też miał sporo wad ale nie takich z którymi nie umiałbym sobie poradzic .Pierwszy problem jest taki - cholery kodek AC97 koszmar;dzwięk jest ok do czasu gdy zacznę w coś grać parę sekund i wieczna cisza pomaga dopiero restart kompa-robiłem wszystko od instalacji najnowszej wersji BIOS-a i sterowników pod XP działa ok pod ME i 98SE sypie się.Drugi problem polega na zwalnianiu gier tz widać że grafika wyrabia ale coś jest nie tak gra napie... płynnie i na ułamek sekundy staje i znowu napie... gra się jak dobrze wyćwiczoną żabką na Abicie nie miałem takich problemów nie pomaga redukcja detali ani rozdzielczości zawsze tak samo.Moja konfiguracja to Duron600@800 pamiątki DDR 2100 ustawienia 133/133 zaznaczam że na 100/100 i w innych różnych konfiguracjach jest tak samo. Gforce2MX LAN zintegrowany, dysk WD200dd na ULTRA ATA 100 7200 obrotów, modem ASMAX internal surfer. POMOCY !!! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 czesc, jesli chodzi o problemy z dzwiekiem to kiedys mialem to samo... Musisz zmienic w BIOSie w 'Features Setup" MIDI Port IRQ. Domyslnie jest 10, ja zmienilem na 5 i jest oka. Nie probowalem z wieksza wartoscia ale cos mi sie zdaje ze nie bedzie dzialac:) A jesli chodzi o zabkowanie gier to niestety nie potrafie Ci pomoc...hmmm...a zainstalowales sterowniki do AGP?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 kolejny problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Co do dźwięku w grach to problem może być też po stronie sterów do karty graficznej, miałem to samo na SB128 i po zmianie sterów do grafy wsio wróciło do normy + u ciebie może rozwiąże problem przeskoków w grach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Proponuję wejść na ocworkbench tu ci napewno bardziej pomogą i najlepiej znajdź frajera i sprzedaj tą płytke :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 dzieki za podpowiedzi odp.Hawk - stosowałem różne wersje sterów teraz mam 2311.odp Dr_Dres może to i syf - walcze z nia od tygodnia ale wcześńiej miałem Abita KT7-rajd kupiłem go rok temu albo więcej? za 860 zł to był dopiero syf. Za ECS zapłaciłem 251zł więc ma prawo być trochę syfiasty no nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Cytat dzieki za podpowiedzi odp.Hawk - stosowałem różne wersje sterów teraz mam 2311.odp Dr_Dres może to i syf - walcze z nia od tygodnia ale wcześńiej miałem Abita KT7-rajd kupiłem go rok temu albo więcej? za 860 zł to był dopiero syf. Za ECS zapłaciłem 251zł więc ma prawo być trochę syfiasty no nie?abit kt7a syf? bedę bronił honoru firmy ;) miałem ten sam model i zero kłopotow / od durnia 850 do tb1.4 / z różnymi grafami, dzwiekówkami i takimi tam innymi :) i windy i linux sprawowały się bardzej niż poprawnie ale fakt faktem ze przy pierwszym uruchomieniu na domyślnych przywitał mnie zwisem :) ale jak już wszystko w biosie ustawiłem to była płyta jak mażenie stabilna i kręcalna / jak na kt133a/ pozdro a ten ecs to faktycznie jest mało ciekawy proponuje dokładnie sprawdzić ustawienia w biosie i wyeliminowac wszelkie możliwe pinkty zapalne / wszystk oco niepotrzebne to wyłaczyć na początek / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Co do dzwieku w grach to jest to wina najprawdopodobniej serow od grafy. Mialem ten sam problem na detonatorach ale wgralem sterowniki formowe od karty i sie wsio naprawilo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Możliwe też że poprostu dostałes walnięty model, odnieś do sklepu i niech ci wymienią, ECS ma to do siebie że wypuszcza sporo niedorobionych płytek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 tak chyba zrobię , przetestuje jeszcze wszystkie komponenty tz (procka grafe i pamiątki) na kompie kolegi jeśli nie będzie przycięć w grach to grzecznie odniosę płytkę do sklepu - brry czeka mnie przykra rozmowa z właścicielem i tłumaczenie o co chodzi :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Przetestuj wszystko jeszcze raz, a potem idź do serwisu. Podobno jest troche wadliwych egzemplarzy tych ECSów. Ja na szczęście nie mam problemów. Ale i tak chcę ją wymienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 z wyrazami szacunku dla pana CANA (ale mi się rymneło) nie chcę polemizować na temat ABITA i nie wiem o jakim modelu piszesz ale KT7-RAID był naprawde suck ! Ale już nie mam tej płyty i to nie mój problem moim problemem jest k7s5a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...