michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 a wiec wczoraj wyłączyłem komputer i było ok dziś go włączam i ku mojemu zdziwieniu monitor nie zareagował :blink: no wiec wyjąłem grafikę, baterie od biosu trochę kombinowałem i nic lipa :angry: macie jakieś pomysły co to może być?? mam wrażenie że to grafika, czy mogę ją pakować w pudełko i odsyłać z gwarancja do panów z ESC.pl czy jest jakaś nadzieja?? to napewno nie monitor bo teraz siedzę na starym kompie i działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Skołuj jakąś grafikę od znajomego i spróbuj wtedy odpalić. Ale imho to grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Skołuj jakąś grafikę od znajomego i spróbuj wtedy odpalić. Ale imho to grafika. mam zamiar jechac do kumpla (nie mam wyboru tylko on ma tu w miare nowy komputer) ale ma wył. tel póki co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Plyta podczas startu nie wydaje zadnych piskow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Plyta podczas startu nie wydaje zadnych piskow ? nawet jak wyjąłem grafe i włączyłem to nie piszczała wczesniej miałem asrocka ta piszczała jak czegoś jej było brak ta natomiast nic :( kurde kompa mam tydz a grafa albo mobo nie cmyka :blink: dobrze że mam jeszcze starego kompa bo jakbym go pogonił to bym nie miał na czym teraz nawet pisać, niestety stary komp ma AGP i takie tam bajki inie sprawdze na nim :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Zrob tak jak pisza kledzy wyzej, Pozycz od kogos grafe i sprawdz. Jesli nie odpali wszystko bedzie jasne :) Ja stawiam na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Zrob tak jak pisza kledzy wyzej, Pozycz od kogos grafe i sprawdz. Jesli nie odpali wszystko bedzie jasne :) Ja stawiam na mobo. bardzo bym chciał żeby to mobo bo mobo 400zł niecałe a grafika 1400 :| historia "problemu": padła w dziwny sposób bo wczoraj wyłaczyłem kompa (grałem do 14 kompa wyłaczyłem o 16 wiec jesli by jej cos dolegało dałaby znac) i postawiłem komputer na biórku przyktyłem kocem bo miałem miec coś tam kute w pokoju ale okazało sie ze nie było nic a wiec rano go zdjałem właczyłem zasilacz i zdziwiałem sie gdy monitor nie odpalił docisnałem wtyczke i nic potem kombinowałem jeszcze i to samo lipa icon_sad2.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Po dociskaj dokładnie wszystkie złącza na mobo, hdd, grafice itp... Sprawdź wizualnie czy wszystko jest na swoim miejscu. Zrób cmosa i sprawdź czy coś pomogło bo to bardzo dziwne żeby tak z dnia na dzień coś walneło bez przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Po dociskaj dokładnie wszystkie złącza na mobo, hdd, grafice itp... Sprawdź wizualnie czy wszystko jest na swoim miejscu. Zrób cmosa i sprawdź czy coś pomogło bo to bardzo dziwne żeby tak z dnia na dzień coś walneło bez przyczyny.a wiec jednak mobo przyczyna jest taka że uruchamia sie ale jednak nie nie butuje włącza się i to wszystko nie odpala bios itp etc itd nie wiem czy da rade cos z tym zrobić :( macie pomysł?? czy poprostu jakiś tranzystorek walnął i nie bootuje?? efekt jest taki że jak sie włacza to powiedzmy grafa chodzi na max i po chgwili wiatraki cichna a tutaj grzeją cały czas nie spadają z obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Wyjmij grafe, wyjmij ram. Włóż inną grafę i jedną kostkę ramu. Zadziała. Włoż swoje części spowrotem, powinno chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 No czyli jednak mobo. MSI czasem mają fochy. Na początek spróbuj wyjąć bateryjkę tak na 20 minut. Potem włóż i odpal z jedną kością pamięci ram. Jak nie pomoże wyciągnij na nocke CPU z socketu. Czasem takie roszady pomagają. Zworki od strapa po przekładaj w różne położenia od Auto do 400mhz. Jak nie to kombinujemy dalej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 No czyli jednak mobo. MSI czasem mają fochy. Na początek spróbuj wyjąć bateryjkę tak na 20 minut. Potem włóż i odpal z jedną kością pamięci ram. Jak nie pomoże wyciągnij na nocke CPU z socketu. Czasem takie roszady pomagają. Zworki od strapa po przekładaj w różne położenia od Auto do 400mhz. Jak nie to kombinujemy dalej :wink:baterie juz wyjałem włoże za jakieś pół godz a z ramem spróbuje, jak macie pomysły to dawajcie :D i tak płyte najwcześniej w srode wysle a teraz moge kąbinowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 i zworkami się pobaw :D jeśli masz wersje FR na czarnym laminacie. A jak ta na czerwonym bez zworek to wtedy baw się z wyciąganiem części itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) i zworkami się pobaw :D jeśli masz wersje FR na czarnym laminacie. A jak ta na czerwonym bez zworek to wtedy baw się z wyciąganiem części itd. ale jak przestawie zworek to właczac i sprawdzac?? nie uszkodze nic?? zworki nic nie dały bateria też nie. jak wyjąć proca z tej płyty bo kombinuje i nic :( tutaj fotka mobo Edytowane 8 Listopada 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Wciskasz ,,wajchę,, od socketu i odchylasz ją w bok, powinna odskoczyć i wtedy otwiera się klapka od socketu. Wyjmujesz proca na chwile i potem włóż s powrotem lub zostaw na dłuższą chwile ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Wciskasz ,,wajchę,, od socketu i odchylasz ją w bok, powinna odskoczyć i wtedy otwiera się klapka od socketu. Wyjmujesz proca na chwile i potem włóż s powrotem lub zostaw na dłuższą chwile ;] wyjałem na chwile i nic to samo wyjąłem ramy i właczyłem to sie darła 3x pikneła ale jak wyjme grafe i bez grafy odpale to wtedy nic nie piszczy :blink: co jest raczej dziwne kurde ale co jest ona tak jakby miała cos spalone bo jak siewłacza to wtedy wszytkie wiatraki na max jadą i potem powinny zwoilnić a tu lipa nie zwalniają cały czas grzeją i nic kicha lipa :( a więc padła decysja chce kupić płyte główna tym razem mam do dyspozycji 450zł i chce żeby miała SLI w przyszłości może 2xGTX280 co polecacie?? Edytowane 9 Listopada 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...