Skocz do zawartości
michuuu92

Grafika Czy Mobo

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec wczoraj wyłączyłem komputer i było ok dziś go włączam i ku mojemu zdziwieniu monitor nie zareagował :blink:

no wiec wyjąłem grafikę, baterie od biosu trochę kombinowałem i nic lipa :angry:

macie jakieś pomysły co to może być??

mam wrażenie że to grafika, czy mogę ją pakować w pudełko i odsyłać z gwarancja do panów z ESC.pl czy jest jakaś nadzieja??

to napewno nie monitor bo teraz siedzę na starym kompie i działa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta podczas startu nie wydaje zadnych piskow ?

nawet jak wyjąłem grafe i włączyłem to nie piszczała wczesniej miałem asrocka ta piszczała jak czegoś jej było brak ta natomiast nic :(

kurde kompa mam tydz a grafa albo mobo nie cmyka :blink:

dobrze że mam jeszcze starego kompa bo jakbym go pogonił to bym nie miał na czym teraz nawet pisać, niestety stary komp ma AGP i takie tam bajki inie sprawdze na nim :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob tak jak pisza kledzy wyzej, Pozycz od kogos grafe i sprawdz. Jesli nie odpali wszystko bedzie jasne :) Ja stawiam na mobo.

bardzo bym chciał żeby to mobo bo mobo 400zł niecałe a grafika 1400 :|

historia "problemu":

padła w dziwny sposób bo wczoraj wyłaczyłem kompa (grałem do 14 kompa wyłaczyłem o 16 wiec jesli by jej cos dolegało dałaby znac) i postawiłem komputer na biórku przyktyłem kocem bo miałem miec coś tam kute w pokoju ale okazało sie ze nie było nic a wiec rano go zdjałem właczyłem zasilacz i zdziwiałem sie gdy monitor nie odpalił docisnałem wtyczke i nic potem kombinowałem jeszcze i to samo lipa icon_sad2.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dociskaj dokładnie wszystkie złącza na mobo, hdd, grafice itp... Sprawdź wizualnie czy wszystko jest na swoim miejscu. Zrób cmosa i sprawdź czy coś pomogło bo to bardzo dziwne żeby tak z dnia na dzień coś walneło bez przyczyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dociskaj dokładnie wszystkie złącza na mobo, hdd, grafice itp... Sprawdź wizualnie czy wszystko jest na swoim miejscu. Zrób cmosa i sprawdź czy coś pomogło bo to bardzo dziwne żeby tak z dnia na dzień coś walneło bez przyczyny.

a wiec jednak mobo przyczyna jest taka że uruchamia sie ale jednak nie nie butuje włącza się i to wszystko nie odpala bios itp etc itd

nie wiem czy da rade cos z tym zrobić :(

macie pomysł??

czy poprostu jakiś tranzystorek walnął i nie bootuje??

efekt jest taki że jak sie włacza to powiedzmy grafa chodzi na max i po chgwili wiatraki cichna a tutaj grzeją cały czas nie spadają z obrotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No czyli jednak mobo. MSI czasem mają fochy. Na początek spróbuj wyjąć bateryjkę tak na 20 minut. Potem włóż i odpal z jedną kością pamięci ram. Jak nie pomoże wyciągnij na nocke CPU z socketu. Czasem takie roszady pomagają. Zworki od strapa po przekładaj w różne położenia od Auto do 400mhz. Jak nie to kombinujemy dalej :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No czyli jednak mobo. MSI czasem mają fochy. Na początek spróbuj wyjąć bateryjkę tak na 20 minut. Potem włóż i odpal z jedną kością pamięci ram. Jak nie pomoże wyciągnij na nocke CPU z socketu. Czasem takie roszady pomagają. Zworki od strapa po przekładaj w różne położenia od Auto do 400mhz. Jak nie to kombinujemy dalej :wink:

baterie juz wyjałem włoże za jakieś pół godz a z ramem spróbuje, jak macie pomysły to dawajcie :D

i tak płyte najwcześniej w srode wysle a teraz moge kąbinowac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i zworkami się pobaw :D jeśli masz wersje FR na czarnym laminacie. A jak ta na czerwonym bez zworek to wtedy baw się z wyciąganiem części itd.

ale jak przestawie zworek to właczac i sprawdzac?? nie uszkodze nic??

zworki nic nie dały bateria też nie.

jak wyjąć proca z tej płyty bo kombinuje i nic :(

tutaj fotka mobo

post-164327-1226166090_thumb.jpg

Edytowane przez michuuu92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciskasz ,,wajchę,, od socketu i odchylasz ją w bok, powinna odskoczyć i wtedy otwiera się klapka od socketu. Wyjmujesz proca na chwile i potem włóż s powrotem lub zostaw na dłuższą chwile ;]

wyjałem na chwile i nic to samo wyjąłem ramy i właczyłem to sie darła 3x pikneła ale jak wyjme grafe i bez grafy odpale to wtedy nic nie piszczy :blink: co jest raczej dziwne

kurde ale co jest ona tak jakby miała cos spalone bo jak siewłacza to wtedy wszytkie wiatraki na max jadą i potem powinny zwoilnić a tu lipa nie zwalniają cały czas grzeją i nic kicha lipa :(

a więc padła decysja chce kupić płyte główna tym razem mam do dyspozycji 450zł i chce żeby miała SLI w przyszłości może 2xGTX280

co polecacie??

Edytowane przez michuuu92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi