adamek@ Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam! Właśnie muszę kupić jakąś płytę z grafiką zintegrowaną pod am2 bo zamordowałem odkurzaczem asusa : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1132045.html w pierwszej chwili pomyslałem o Abit NF- M2S ale po lekturze http://forum.purepc.pl/Socket-754-939-940-...70-t259047.html chyba lepiej dać sobie spokój z Abitem. Zresztą sam miałem problem z NF-M2 (a właściwie dalej mam): http://forum.purepc.pl/Podstawowe-Zagadnie...ty-t227275.html W zestawach Sysaka widzę, ktoś poleca Gigabyte MA74GM-S2H /AMD 740G/ (210PLN). W ogóle to w ciągu tych kilku/kilkunastu miesięcy jakieś nowe chipsety się pojawiły...Na który zwrócić uwagę? Najlepiej tanio , niezawodnie :) Co proponujecie taniego z integrą? Komputer do netu i czasem jakieś starej gierki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 W zestawach Sysaka Czyżby B-) ? Gigabyte MA74GM-S2H - taką bym płytę główną polecił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek@ Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Sysak przeszedł na emeryture? :) Dzięki, poczytam troche o tej płycie i tym całym AMD 740G. Widzę, że nie ma COM a PS/2 dla myszy:( Do COM podłączam starego Samsug x600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 I tak w tej cenie, to bardzo dobra płyta główna - najlepsza z integrą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Foxconn A690GM2MA/A690VM2MA (chipset 690G/690V) trochę starsza płyta ale posiada integrę, można coś podkręcić na niej, wystarczy dokupić śledzia com aby cieszyć się pełnowartościowym portem COM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek@ Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Ale syłyszałem, że foxcony miały bios spaprany i był problem z linuxem. Ponoć jakieś problemy z ACPI. A komp będzie właśnie pod linucem śmigał (czasem NetBSD i sporadycznie jak nie będzie wyjścia XP). Dlatego też muzę najpierw o czipsecie poczytać czy bez problemów obsługiwany itp. Co do integry ATI to nie muszę mieć 3D; przynajmniej nie będę grał :) Od tygodnia jestem na odwyku :)- usunąłem z mojego debianka Enemy Territory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Jak masz te 210 zł, to bierz tego Gigabyte. Nie ma co wtedy pakować się w starszego Foxconna. Na 740G pograsz lepiej, niż na 690G. No i oczywiście bardziej przyszłościowa - 740G, to pełne AM2+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Zależy co rozumiesz przez "pełne AM2+" - 740G to odświeżony 690G w procesie 55nm i z nowszym mostkiem południowym SB700 - HT 3.0 na pewno nie obsługuje (ale to raczej mała strata). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek@ Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) I tak w niej będzie sempron 3000+ Manilla więc na pewno wystarczy:) Może za jakiś czas Athlon ale w sumie nie potrzebuję. Edytowane 9 Listopada 2008 przez adamek@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 W takim razie będzie git ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...