-=YoGi=- Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 No wiec mam pytanie do wyjadaczy w temacie :D Jakie macie dobre, podkreslam DOBRE sposoby nakladania weza na wieksze zlaczki? Podgrzewanie nad swieczka - szkoda weza. zbyt wysoka temperatura i po nagrzaniu slabo wraca do poprzedniego stanu. Podgrzewanie w goracej wodzie - niby cos daje, ale i tak baaardzo ciezko... Nagrzewanie suszarka - chyba najlepsza opcja, ale waz jak jest miekszy, to juz gorzej sie daje "napychac" na te zlaczki, bo zaczyna sie wyginac. Macie jakies inne sprawdzone propozycje? Czekam na pompke i tak sie zastanawiam co tu zrobic jak znowu bede skladal uklad, bo kolejne 30min napychania weza na 1zlaczke jest troche meczace. Jeszcze cooling zamierza wprowadzic weze 10/16, wiec z jednej strony bedzie je latwiej napychac, a z drugiej strony moga ciezej wchodzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Ja jak nakladalem kiedys weze na choinki to suszarka rulez ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Podgrzewanie wodą + posmarowanie złączki płynem do naczyń musi dać radę. Ja nakładałem 8/10 na CR'a (bez tej 'przelotki') więc coś o tym wiem ^^ Edytowane 8 Listopada 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) rafwlkp napisał(a): Podgrzewanie wodą + posmarowanie złączki płynem do naczyń musi dać radę. Ja nakładałem 8/10 na CR'a (bez tej 'przelotki') więc coś o tym wiem ^^no ale czy czasem ten plyn nie przyczyni sie pozniej do zsuniecia weza? badz nie "wparuje" mi do ulkadu? Edytowane 8 Listopada 2008 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Tak małe ilości nic nie zrobią w układzie, a płyn po pewnym czasie zaschnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Kombinerki i rozpychasz troszkę ściankę węża na wysokości 1cm wchodzi jak.... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 10mm wąż spokojnie wejdzie na nk12 ja sam używałem dopiero gorącej wody gdy miałem naciągnąć go na 15mm wkładałem końcówkę niemal do wrzątku i wciskałem ją na jakiś kryształ w kształcie stożka i czekałem aż ostygnie a wąż to 10/14 z Castoramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Dar!ush napisał(a): 10mm wąż spokojnie wejdzie na nk12 ja sam używałem dopiero gorącej wody gdy miałem naciągnąć go na 15mm wkładałem końcówkę niemal do wrzątku i wciskałem ją na jakiś kryształ w kształcie stożka i czekałem aż ostygnie a wąż to 10/14 z Castoramy ja nie mowie o zwyklych NK12 bo na nie to pewnie da sie wcisnac nawet 8/10, ale D-tek ma chyba 14mm w najszerszym miejscu o ile pamietam i dlatego to jest trudniejsze. @Arni Tu jest jakis pomysl... :) Edytowane 8 Listopada 2008 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 OMG... Ja mam Tygon 9.5/12.7, wciskalem go na plastiki 1/2 cala swifa, NK12 swifa i D-Teka, problemow za wiele nie bylo... na D5 tez wlazl :) 8/11.2 na 3/8 cala tez daje rade (plastiki swifa). Jak dla mnie dosc sprawdzone i wystarczajace rozwiazanie to pomaczanie go w plynie, np feserze (mialem resztki borygo i glownie jego uzywalem do maczania). Znacznie latwiej wchodza, jest poslizg delikatny, znacznie lepiej sie sprawdza niz ciepla woda, suszara nie bawilem sie, ale moze sprawdze przy okazji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Arni napisał(a): Kombinerki i rozpychasz troszkę ściankę węża na wysokości 1cm wchodzi jak.... :lol:do tego namoczenie w Petrygo/Borygo i cała przyjemność po naszej stronie :razz: metoda stosowana przy Polixach 10/13 na NK12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...