Saitek22 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Kupilem do komputera karte galaxy 9600gt. Po zainstalowaniu wszystko chodziło cacy, az do momentu kiedy chciałem uruchomić komputer po 2 godzinach. Problem polega na tym ze biedak włacza sie ale nie dostaje sygnału na monitor ale ale wybudza go. Co zaobserwowalem to ze radiator karty graficznej dotykal radiatorka chipsetu. czy moze to byc przycznya awari. Procek dostawał napięcie rzedu 1.3v, memy 2.1 chipset tez sporo. bios resetowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 probowales uruchomic kompa bez 1 kosci ramu? wsadzales od nowa grafe w slot moze slot tez jest zakuzony? podobna sytuacje mialem u znajomego z hd3870 komp wstawal ale bral sygnalu na monitorze, u niego pomoglo przeczyszczenie slotu i ponowne osadzenie w nim karty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Oj rozebrałem komputer na części pierwsze. I nie wiem czy nie ukruszył mi sie rog chipa z płytki. Bo jak mowie chlodenie z karty zawadza o radiator zelmana na chipsecie. Ale nie rozumiem tej sytuacji ze działał normalnie przez dobre dwie godziny a potem po krotkiej przerwie padl. Kiedys miała taka sytuacje ale pomogło wyjecie bateryjki od biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 A możliwe ze zrobiło sie jakies zwarcie na procku, ponieważ ma zdjętą czapkę ale działał tak z tydzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Zwarcie nie chyba że miałeś srebrną paste i gdzieś sie napaskudziło. Jeśli nie naciskałeś na chłodzenie podczas zabawy z kompem to rdzeń ukruszyć się nie powinien. A jeśli chodzi o chipset to zależy jak duży nacisk wywierało to chłodzenie na chłodzenie z chipsetu. Mogło to działać aż w końcu poszłoo i koniec. Musisz dojść do tego metoda prób i błędów podmieniając kolejne części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 No właśnie w tym problem ze nie mam części ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...