Gość Pussik Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Ma ktoś krucce do bloczka Apogee GT? Manhunt mi sprzedał bloczek ale bez kompletu krućców. Kupiłam takie jakie ponoć potrzeba, czyli 1/4. Niestety gwinty w apogee sa z [gluteus maximus] i cieknie. Ma ktoś komplet skrętek 1/4" -> 8/10 dokładnie pasujących do tego bloczku. ;// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Podwójny oring daj... Ja mam SM'ki na Apogee GT, jeden króciec w wgłębieniu bloku a drugi nałożony na gwint i zero przecieków. Oringi dostaniesz w każdym sklepie metalowo/motoryzacyjno/hydraulicznym. Edytowane 8 Listopada 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 te G1/4 cla 8/10 kupilas z oringami? Dokup tasme teflonowa i delikatnie je owin. Mam z blokow swifa Apogee GT, MCW30 ze 4 sztuki i MCW60, zwykle uzywalem oryginalnych 1/4 cala pod waz 8/10, 3/8 i 1/2 cala pod 10/13 (Tygon), SM8/10 i NK 12 swifa tez w nie wkrecalem i problemow nie bylo, zreszta zwykle dla bezpieczenstwa daje troszki tasmy teflonowej, pewnie dla tego. Dobrze je dokrecilas ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Złączki niefirmowe Swiftecha 1/4" mają dobry gwint, ale za małe to coś, co dociska oring, czego konsekwencją jest wypychanie oringa przy mocnym dokręceniu i wyciek. Jutro powinny dojść firmowe złączki Swiftecha od Milczq i problem powinien zostać zażegnany. Złączki zostały grubo owinięte teflonem - nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Za mocno nie ma sensu tez dokrecac, to normalka ze o-ring czasem wywali... Na pewno Twoj Apogee nie ma walnietego gwintu ? Czasem lubia sie popsuc troszke jak sie wkreca na sile niededykowane zlaczki, w koncu ten plastik z ktorego top jest wykonany jakas tam swoja trwalosc ma... Nie masz oryginalnego o-ringa pod zlaczki ? Powinien byc komplet w opakowaniu z blokiem, jak i 3 rodzajow zlaczek plastikowych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Manhunt mi sprzedał bloczek ale bez kompletu krućców.up Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Złączki niefirmowe Swiftecha 1/4" mają dobry gwint, ale za małe to coś, co dociska oring, czego konsekwencją jest wypychanie oringa przy mocnym dokręceniu i wyciek. Ciekawe... skoro apogee ma rowek na oring więc nie wiem jak Ty wkręcałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 No ma, ale jak się wkręca złączke o mniejszej średnicy (nie gwintu, a tego czegoś), to wypycha oring z rowku. No ja mam używanego Apogee GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Daj foto złączki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Nie mam tak dobrego aparatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...