Skocz do zawartości
Gość Pussik

Krućce Apogee Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś krucce do bloczka Apogee GT?

Manhunt mi sprzedał bloczek ale bez kompletu krućców. Kupiłam takie jakie ponoć potrzeba, czyli 1/4. Niestety gwinty w apogee sa z [gluteus maximus] i cieknie.

Ma ktoś komplet skrętek 1/4" -> 8/10 dokładnie pasujących do tego bloczku. ;//

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podwójny oring daj...

Ja mam SM'ki na Apogee GT, jeden króciec w wgłębieniu bloku a drugi nałożony na gwint i zero przecieków.

Oringi dostaniesz w każdym sklepie metalowo/motoryzacyjno/hydraulicznym.

Edytowane przez rafwlkp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te G1/4 cla 8/10 kupilas z oringami?

Dokup tasme teflonowa i delikatnie je owin.

Mam z blokow swifa Apogee GT, MCW30 ze 4 sztuki i MCW60, zwykle uzywalem oryginalnych 1/4 cala pod waz 8/10, 3/8 i 1/2 cala pod 10/13 (Tygon), SM8/10 i NK 12 swifa tez w nie wkrecalem i problemow nie bylo, zreszta zwykle dla bezpieczenstwa daje troszki tasmy teflonowej, pewnie dla tego.

Dobrze je dokrecilas ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złączki niefirmowe Swiftecha 1/4" mają dobry gwint, ale za małe to coś, co dociska oring, czego konsekwencją jest wypychanie oringa przy mocnym dokręceniu i wyciek.

Jutro powinny dojść firmowe złączki Swiftecha od Milczq i problem powinien zostać zażegnany.

Złączki zostały grubo owinięte teflonem - nie pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mocno nie ma sensu tez dokrecac, to normalka ze o-ring czasem wywali...

Na pewno Twoj Apogee nie ma walnietego gwintu ?

Czasem lubia sie popsuc troszke jak sie wkreca na sile niededykowane zlaczki, w koncu ten plastik z ktorego top jest wykonany jakas tam swoja trwalosc ma...

Nie masz oryginalnego o-ringa pod zlaczki ? Powinien byc komplet w opakowaniu z blokiem, jak i 3 rodzajow zlaczek plastikowych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złączki niefirmowe Swiftecha 1/4" mają dobry gwint, ale za małe to coś, co dociska oring, czego konsekwencją jest wypychanie oringa przy mocnym dokręceniu i wyciek.

Ciekawe... skoro apogee ma rowek na oring więc nie wiem jak Ty wkręcałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi