Svensson Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Mam okazje sprzedac obecny komputer (dfi siadlo juz niestety) wiec postanowilem wymienic na cos aktualnego, oto moje typy: - Athlon X2 6000 czy 5600 (poczatkowo chcialem 5600, jednak slyszalem opinie ze mocno sie grzeje, 6000 ma lepsze chlodzenie, nie jest do dla mnie powod, gdyz i tak zamierzam wsadzic docelowo inny, lepszy cooler) cale zycie jestem z AMD, i niech tak pozostanie, zdaje sobie sprawe, ze intel w tej chwili goruje, jednak wole za kase przyoszczedzana na procku kupic lepsza grafe - pamiec Geil 4gb (800 mhz) - komp bedzie sluzyc takze do grania, wiec 2gb to jednak niewystarczajaca ilosc - mobo : tutaj mam kompletna niewiedze, z wiedzy w jaka sie ostatnio wglebilem planuje zakup plyty Gigabyte, jednak konkretnie nie wiem, moze jakis dokladny szczegolowy model mi doradzicie (badz inna firma, MSI ? Asus ?) - grafika oczywiscie .... 4850 ;) - zasilacz tagan, ktory mam w sygnaturce juz dawno sie rozsypal, aktualnie mam amacroxa, jednak chcialbym cos mocnego kupic, cena - + - 300 zł, jakies typy... Chce zasilacz ktory bedzie mial jeszcze pewien zapas w uciagnieciu tej konfiguracji, ma byc cichy i niezawodny mam ups, jednak nie jest to super hiper sprzet, wiec takze go sprzedam i teraz pytanie, kupic zasilacz z pasywnym PFC i pozostac przy upsie, czy jak jest okazja sprzedac go i kupic zasilacz z aktywnym pfc ? koszt tych klamotow wyniesie okolo 1700 zl wiec w tej kwocie chce pozostac, jednak oczywiscie moge nieco budzet nagiac (tym bardziej ze biore to na raty) dysk mam hitachi 160 GB, dzwiek Creative Extremem X-Fi, obudowa Thermaltake Soprano, napedy - nagrywarka, dvd = to pozostaje, gdyz nei ma sensu wymieniac Wszelkie sugestie i opinie mile widziane, pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Svensson Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Odp. cale mnostwo :P zamowilem nastepujacy zestaw (jesli cos byscie wzieli na moim miejscu lepsze to bardzo prosze o odp.) - Athlon X2 6000+ - plyta Foxconn z chipsetem nf590 - 2 x 2GB OCZ - Sparkle 9800 Gtx+ - Zasilacz OCZ 600 W mysle ze w tej cenie (1800 zl) to optymalne rozwiazanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) Jak chcesz, ale ja poleciłbym Tobie coś takiego: e5200 Gigabyte EP45-DS3L /intel P45/ a-data 2x2gb EE 800mmhz palit hd4870 512mb Pentagram 500W Silent Force CAV-500-A12S SUMA (esc.pl): 1837 zł Za jakiś czas kupiłbyś dobre chłodzenie i podgonił intela. Nawet jeżeli tak bardzo chcesz Athlon X2 6000+ to: Athlon X2 6000+ Gigabyte MA74GM-S2H /AMD 740G/ (albo coś innego na chipsecie amd) a-data 2x2gb EE 800mmhz palit hd4870 512mb Pentagram 500W Silent Force CAV-500-A12S SUMA: 1738 zł Edytowane 10 Listopada 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...