Skocz do zawartości
zbu14

Jaka Grafa

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec tak mam 270 zl na karte graficzna i zasilacz wiec co polecacie [allegro,nowa]

moj sprzet to

AMD sempron 2800+ 64 Bit [nie mowcie ze bedzie on ograniczal grafe bo to wiem ;p ale chce jakas lepsza bo w styczniu wymieniam proca na x2 jakiegos ]

Ram 2 Gb DDR 2

plyta MSI K8M890

Edytowane przez zbu14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co aktualnie ma za grafikę ? Zasilacz, 100zł na modecom MC-350, mamy już tylko 170zł

Moje typy :

Radeon HD2600 PRO/XT, na DDR3

Szczerze mówiąc to żadnego GeForca to ja nie widzę za te pieniądze , chyba że używany 7900GS ?

GEforce 7300 GS

zasilacz myslalem o tym

http://allegro.pl/item474641885_nowy_zasil...ktywne_pfc.html

lub ten

http://allegro.pl/item468842235_nowy_model...0w_p9002_1.html

chce 400 Watt bo mam klawe podswietlana i podkladke a aktualnie podkladka nie swieci przez zasilacz wszystko bylo oki dopuki nie podlaczylem tej klawy

a grafe

http://allegro.pl/item476404514_nowa_8600g..._direct_10.html

ale ja sie nie znam na grafach wiec pytam sie na forum

Edytowane przez zbu14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne podejście...to że jest używana to nie znaczy że za miesiąc sie zepsuje :wink: Lepiej IMO kupić mocniejszą używaną niż słabsza nową ;] Szukaj HD3650 ale HD2600 też polecam, ładnie się kręcą i idzie na nich pograc jeszcze całkiem całkiem jak na te cene.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tam jest cena 179zł + 10zł przesyłki, wychodzi ponad budżet, chyba ze autor jest w stanie dołożyć do interesu 20zł. Zasilacz Delta jak najbardziej tak.

no z dolozeniem bedize ciezko czyli zamowie ten zasilacz a z grafa sie jeszcze wstrzymam moze beda jakies promocje itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie zasilacz musze wymienic bo mam slaby

A tak mnie ciekawi jaki masz ten zasilacz?? Jesli 400 nawet noname powininen wystarczyc :). Np. za ok270 masz w zasiegu HD4670 ktory charakteryzuje raczej skromnym apetytem na prad wiec nie powinno byc problemu chyba ze to jakis <300w noname.

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak mnie ciekawi jaki masz ten zasilacz?? Jesli 400 nawet noname powininen wystarczyc :). Np. za ok270 masz w zasiegu HD4670 ktory charakteryzuje raczej skromnym apetytem na prad wiec nie powinno byc problemu chyba ze to jakis <300w noname.

Foxconn 300W

a co z nia jest nie tak ze tak tanio?

http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,63534/

Edytowane przez zbu14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karty są na podobnym poziomie zobacz Graphic Card Comparator (wpisz w Google).

IMO to jest tak - HD2600XT < 8600GT < HD3650 DDR3 = 8600GTS/GE

a wiec ostatnie slowo zasilacz delta da rade tej karcie

http://sklep.vobis.pl/oferta/komponenty/ka..._hd2600_xt.aspx

moze glupie pytanie ale sklep vobis mam kolo domu a przesylka z allego by szla dlugo

a zeby kupic w sklepie musze zasilacz tanszy

Edytowane przez zbu14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy przegapilem, ale nie moge znalezc ile Amper ma ta Delta na 12V ? Delta to ogolnie bardzo dobra firma, wiec moze bys spokojny, ale lepiej sprawdzic parametry. Co do karty, to napewno 8600GT DDR3 jest lepszy niz 2600XT ktory mial przeblyski tylko w paru grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy przegapilem, ale nie moge znalezc ile Amper ma ta Delta na 12V ? Delta to ogolnie bardzo dobra firma, wiec moze bys spokojny, ale lepiej sprawdzic parametry. Co do karty, to napewno 8600GT DDR3 jest lepszy niz 2600XT ktory mial przeblyski tylko w paru grach.

a jak u niej z O/C ?

z tego co widze po testach to w rozdzialce 1024 Radeon jest lepszy dopóki nie wlaczy sie wygladzania a mi to nie potrzebne tak bardzo nie jestem graczem ktory liczy na boska grafe

Edytowane przez zbu14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit 8600GT DDR3 kreci sie znakomicie. Do tego ma bardzo proste Vmody. Jeszcze lepiej upolowac 8600GT Sonic+, bo ona ma pamieci 1ns i wiecej V na rdzeniu fabrycznie.

Asus Radeon Hd 2600Xt w rozdzialce max 1024[moze byc nawet mniejsza] dam rade pograc w dziejsze gy [plynnie na przyzwoitej grafice]???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od gry ale w tych bardziej wymagających na niezbyt wysokich detalach pograsz płynnie :wink: Na kręconym HD2600 Pro grałem płynnie w Pure np w 1280x1024, CoD4 1024x768 AA x ileś tam i AAF x ileś tam też dawał radę. Także źle nie jest, oczywiście na umiarkowanych detalach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi