Skocz do zawartości
neomagnet

Asus M3A78

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do użytkowników, a bardziej do OC-erów ;)

Jakie macie ustawienia w biosie? (chodzi mi o zakładkę z OC, ile papu na cpu, nb, ile ht, itp.) Oczywiście z jakim procem;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kurcze mi tak nie chce iść ;) Max to 31??mhz 1,4v ale jest niestabilny w windzie. Nie wiem czy podniesienie v na nb coś da ale wydaje mi się że to wina zasiłki. Jadę na MC 350 który ma już ze 4 i pół roku. Zasila 4x1GB ram, 2 dyski, hd 3850 i chyba mu brakuje mocy. Ale to moje spostrzeżenie, chyba że coś zwaliłem z HT ale zjechałem do 800mhz więc luz, i nie wiem o co biega :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok mam tą mobo już z pół roku all fajnie ogólnie, czasem cewki popiszczały w biosie czy przy jakimś loadingu ale ogólnie wszystko śmigało super, Crysis, Sacred 2, Mass Effect etc. i śmiga dalej, za to jak odpalę Diablo 2 to cewki zaczynają tak piszczeć że po 5 minutach można się zabić. Czemu tylko przy D2? Da się coś z tym zrobić? Bo oszaleje niedługo...

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po czym wnosisz że to płyta? Bo bardzo prawdopodobne że grafa, jak masz kilkaset FPS, a tyle w Diablo pewnie jest.

Bo płyta piszczała a grafa nigdy nie? Bo dźwięk jest taki sam ech? No przyznam że pewności nie mam 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odświeżam hooopaki :) (nie ma co tworzyć śmietnika)

Na stronie jest lista proców które ta płyta łyka, ale się zastanawiam jak stara jest ta lista i czy np. przyjmie na swe "łono" :) phenoma II 960??

Może da ktoś coś znać

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi