maz1i Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Potrzebuje płyty do oc ,z tym że prosił bym o podanie kilu propozycji jeśli chodzi o kategorie do 500zł, oraz jedna lub dwie propozycje bez ograniczeń. Moje wymagania obsługa ddr2 i s775, może być sli lub cf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Asus P5Q-E, MSI P45 Neo2-FR DFI X38/X48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 1) Asus P5Q-E 2) Biostar I45 Tpower 3) MSI P45 Neo2-FR 4) DFI DK X38 Każda świetna do OC, nawet to DFI jak na X38 dobrze kręci (FSB 520mhz na luzie), nie mówiąc juz o pozostałych na P45. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 A mnie by interesowala plytka pod E8400 @ 4ghz tak do 400zl:) Coz tam polecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Asus P5Q Pro spełni twoje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Bo myslem tez o Asusie P5K model ze wbudowana wifi tylko ze troche drozszy jest niz 400:P A ktrore mobo jest nowsze P5Q czy P5K? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 p5q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Jakbyś WiFi chciał to bierz P5K-E WiFi-AP :) Bardzo dobre mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 No wlasnie to ten model:P Ale lepszy niz P5Q PRO? Zakladajac ze karte Wifi mozna dokupic:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Postawiłbym te płyty na równi :) Obie są bardzo dobre. Czy weźmiesz P5K-E z WiFi czy P5Q Pro+oddzielne Wifi wyjdzie na to samo jeśli chodzi o możliwości sprzętu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 A P5Q zamiast PRO? Rozni sie chyab tylko obsluga CF a podwojnych kart na pewno nie bede uzywac:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Pro ma zdaje się lepsze OC zdeczka ;] lepsze chłodzenie i P5Q to jest raczej tak max do FSB 500mhz bo potem to już lubi jazdować. Tutaj Pro spisuje sie lepiej. Poniżej P5Q Pro bym nie schodził chyba że tylko w skrajnych przypadkach gdzie nie bedzie mocnego OC. Zastanów się tez nad DFI DK P45 T2RS, fajnie kręci. Edytowane 11 Listopada 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Niechce zaśmiecać forum więc sie podczepiam co lepsze DFI LanParty DK P45-T2RS Plus czy Biostar TPower I45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Oj ciężki wybór bo obie dobrze kręcą. Chociaż biostar zrobił chyba wyższe FSB jeśli rozpatrujemy jakąś wyższość ale co to za różnica czy DFI zrobiło 695mhz FSB a biostar 710mhz jak to i tak wysoki extreme ;] Najlepiej poczytaj topic o biostarze i zobacz jak z jej codzienną obsługą bo teraz z tego co wiem DFI sie poprawiło i dobrze kręci a posty z tematu na naszym forum troche stare są a od tamtego czasu troche sie zmieniło ;] W biostarze z tego co wiem są jakieś cyrki z dzielnikami pamięci i kręceniem memek powyżej 1000mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Oj ciężki wybór bo obie dobrze kręcą. Chociaż biostar zrobił chyba wyższe FSB jeśli rozpatrujemy jakąś wyższość ale co to za różnica czy DFI zrobiło 695mhz FSB a biostar 710mhz jak to i tak wysoki extreme ;] Najlepiej poczytaj topic o biostarze i zobacz jak z jej codzienną obsługą bo teraz z tego co wiem DFI sie poprawiło i dobrze kręci a posty z tematu na naszym forum troche stare są a od tamtego czasu troche sie zmieniło ;] W biostarze z tego co wiem są jakieś cyrki z dzielnikami pamięci i kręceniem memek powyżej 1000mhz. No to bede musiał troche sporo poczytać ale to nic i tak mam wolne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Big Thx Fredek:) Jeszcze ostatnie pytanie czy P5Q Pro czy uzywana P5K Premium na gwarancji (z dobrego zrodla) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Według mnie P5Q Pro ale Fredek tu rządzi :wink: Edit Frede na tym forum nie ma nic o wersji plus tylko o zwykłej Edytowane 11 Listopada 2008 przez nukens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Brałbym P5Q Pro :) P5K Premium to bardzo dobre mobo z tym że musiałbyś trafić na sztuke z biosem obsługującym 45nm bo jak miałaby wgrany stary bios to klops bo byś jej nie uruchomił, ponadto na P5Q Pro masz troszke szersze pole do popisu jeśli chodzi np o CPU GTL, myślę że niema co za bardzo się rozwodzić która lepsza bo obie dobre, bardziej sprawdzona pod 45nm jest P5Q Pro i w dodatku spokojnie pokręcisz na niej czy to E8400 czy jakiego tam chcesz 45nm. Co do T2RS Plus to różnica taka że ma więcej portów SATA niż T2RS i robi większe FSB niż wersja T2RS ale jakie to ma znaczenie skoro większość z nas nie wykorzysta FSB więcej niż 550mhz a T2RS zrobi tyle spokojnie ;] A to w sumie taki max przeciętnego E8200/E8400, nawet jakby dana sztuka procka zrobiła 600mhz to T2RS zwykła też tyle zrobi. A więc czy T2RS czy Biostar to ciężki wybór bo obie do mocnego OC się nadadzą a każda ma tam jakieś swoje mniejsze lub większe wady...mobo idealnego niema ;] Edytowane 11 Listopada 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Fredek na prezydenta:D dzieki bardzo jeszcze raz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) Sprzedam P5Q PRO. :) Chodzi na nim proc 45nm. Edytowane 11 Listopada 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosomak Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam. Pozwolę sobie skorzystać z tego tematu i zapytać która z polecanych przez was płyt ma najlepsze zarządzanie oszczędzaniem energii. Procedor będzie najprawdopodobniej 8400 lub podobny , mam zamiar również trochę podkcić zestaw. W dobie drastycznych podwyżek cen prądu chciałbym zadbać o kieszeń zwłaszcza że komp jest na chodzie kilka -kilkanaście godzin dziennie , i nie zawsze musi pracować " full power" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Asus ma dobre EPU ale działa ono tylko BEZ OC. Pozatym zawsze możesz wykorzystać Intelowskie EIST i C1E które działa razem z OC ;] Zawsze coś na prądzie przy oszczędzisz i pamiętaj że raczej te systemy oszczędzania energii opracowane przez firmy produkujące płyty główne działają tylko na standardowych ustawieniach procesora itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szneke Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Widzę w temacie polecacie P5Q Pro. Mam zamiar kupić Q9550. I teraz pytanie czy ta płyta kosztująca ok 450zł wystarczy czy może potrzeba P5Q Deluxe lun P5Q WS? Mnie by interesowała najtańsza opcja, no ale jak trzeba będzie to zainwestuje więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...