adnet Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Kumpel ma takie mobo i nie idzie na fbs133 z Ahtlonem XP 1700+ Palomino. Przestawiam zwore fbs133, pci33 i komp nie wstaje. Fbs100 i chodzi, ale underclocked. W instrukcji jest że to buja się na KT133A więc nie widze problemów żeby chodziło z athlonkiem, bios jest bodajże najnowszy dla tej płyty. Najlepsze jest to, że jak szukałem na www.soltek.com.tw to do takiej płyty się nie przyznaje - konkretnie SL75JV, ale bios do niej jest :?: :!: Mam pytanko, czy ta płyta obsługłuje XP? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Dałem ciała :oops: Widze że płyta supportuje do XP 2100+ Jednak czemu jak dam fbs133 to zdycha, tzn wentyle wstaja ale dioda monitora już miga. Jak z fbs100 przejdzie na 115 to idzie ale później też kaplica. Wiem, że Soltek i ręcenie magistralą to porażka ale dlaczego nawet nie postuje na 133? Ram to oczywiście SDR 64mb 133. Niezależnie czy dam synchro czy asynchro to zachowuje się jak powyżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Niektóre płyty na KT133A mogą mieć problemy z XP, jak macie Tunderbirda to sprawdzcie czy chodzi na 133, choć nie wiem czy to coś wam da :roll: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...