mono85 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam, Po podłączeniu do mojej zewnętrznej anteny TL-WR543G w trybie WISP zamiast karty bezprzewodowej, oraz TL-WA501G jako AP spadła mi przepustowość łącza. Konfiguracja: Antena kierunkowa--TL-WR543G (WISP)—UTP--TL-WA501G (AP) ((( ))) TL-WN651G w PC Jak pinguję adres routera, to nie ma żadnych strat w pakietach. W tej chwili mam tylko jedno urządzenie odbiorcze, a pomiary z speedtestu są znacznie niższe niż w konfiguracji Antena--karta bezprzewodowa. Co może być tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 sprawdź kanały w jakich pracują oba urządzenia i ewentualnie spróbuj podłączyć się kablem do 543 i odłączyć zasilanie od 501g; na 90% pokrywają się kanały i to powoduje duży spadek przez interferencję fal (lub propagację?); w każdym razie - im większy odstęp między kanałem odbiornika i nadajnika - tym lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...