Skocz do zawartości
piórko

Cpu, Mobo, Ram, Gpu, Dvd - 750zl

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

planuje modernizacje kompa, na calosc mam okolo 750zl.

potrzebuje czesci wymienionych w temacie watku, czyli:

Cpu, Mobo, Ram, Gpu, Dvd - reszta podzespolow w sigu.

nieukrywam, ze chcialbym sobie zagrac w nowe gta, fallout'a i gothic'a ... w rozdzielczosci 1680x1050 / 1440x900 przy minimum 30-40 fps'ach.

co wybrac?

Edytowane przez piórko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie takie wymagania to ciezka sprawa. Optymalnie to jakis e5200, plyta z p31, 2gb ddr2-800, HIS HD4670 Iceq, dvd pionieer dvr-215. Tylko ze to ponad 900zl, z tym ze spelniloby z grubsza twoje wymagania. Procek i grafika i ram to minimum do tych wymagan. Od biedy moglbys zastosowac plyte z g31, no i odpuscilbys sobie dvd-rw, to bys sie zmiescil w budgecie(780-800)

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tą kwotę będzie ciężko. Zobacz sam, z zestawów Miguela, za 850zł nie ma nic ciekawego.

Moim zdaniem,

Gigabyte P31

Pentium Dual-core E2180 + OC

2GB RAM w jednej kości

Nie wiele jaką grafikę ...

Na tym zestawie ( i jakąś modrą grafiką ) uzyskałbyś w 1280x1024 te 30fps , tak myślę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bral intela Exxxx + P31. Za ta kase to pewnie E2140/60 + GA-p31-ds3l. OC na boxie powino wachac sie w granicach 3-3.3ghz. Na pewno wydajniesze rozwiazanie niz 5200+.

Zeby nie bylo ze fan boyem jestem np .http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3333 :lol2:

Po prostu lepsza opcja niz amd.

Edytowane przez hapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się tylko to nieźle szumi. Dobre i stosunkowo ciche chłodzenie to pentagram karakorum.

Box intela pod 775 nie jest znowu taki głośny , pod PWM w idle masz błogą cisze gdy komp nie jest obciążony a tempy sa niskie. Na pełnych obrotach jest cichszy niz Acutake 1200 rpm. Więc z ta głośnościa to zalezy od ucha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi