kwiacynty Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam. Otóż znajomy ma następującego kompa. Asus M2N-e x2 3600+ 1gb kingmax 800mhz (dokupiłem przy okazji kolejny 1gb - czyli teraz 2 GB) Jakiś dysk - teraz nie pamiętam :P CHieftec GPS-450AA-101A no i wyżej wspomniana nieszczęsna karta graficzna. Jest to dokładnie ten model: http://www.gigabyte.pl/products/vga/specs/...76g512p-rh.html Do rzeczy więc. Komp już podczas uruchamiania pokazuje arty. w BIOSIE nie wyświetla niektórych liter. Występują przebarwienia. Czasem wejdzie do windy czasem nie. Zdjąłem to pseudo chłodzenie, a tam mega zaschnięty żółty glut. Wymieniłem na AS5. Nic nie dało arty nadal są. Podczas chodzenia w spoczynku karta jest mega gorąca. Nie chce myśleć co było w stresie :) Obecnie wymieniłem kartę na Gainwarda 9600GT. I tu pytanie czy tego 7600gs można wyrzucić czy coś z tym się da zrobić? Gwarancji już nie ma... Z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Widze że to ten nieszczęsny Silent Pipe który chyba przegrzewa karty ;/ Kolega miał Silent Pipe na 7300GT..pochodziła rok i nagle arty itd. Poprostu na tym chłodzeniu to tempy dochodzą spokojnie do 90*C i w końcu zapewne memki się przegrzewają albo rdzeń i problemy gotowe. Jeśli tak się stało no to karta raczej do niczego już. Zasilacz wykluczam bo bardzo dobry jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam... Nigdy więcej gigashitu ;/ Kolejna chyba padła. Tym razem 7600GT kolegi. Tak jak poprzednia wyświetla arty w BIOSIE, które pokazuje na obrazku. Jak się uda wejść do windowsa nie ma artów. Często jednak nie wchodzi do windowsa. Załączam screen jak wygląda artefakt oraz karty. Jest to model GV-NX76T256DB-RH - dokładnie ten: http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Pr...?ProductID=2230 . I tu mam pytanie bo na stronie producenta wygląda on trochę inaczej. Mianowicie nie posiadam tych kondziołków: Zdjęcie mojej karty. Chciałęm zapytać co to jest to co zaznaczyłem. Jest na tym jakby klej zaschnięty.: Artefakt wygląda tak i wyświetla się od razu po włączeniu kompa: Tak jak mówiłem karta rzadko załapie i wchodzi do windowsa, a jak już załapie to potem za chiny nie da się uruchomić. Trzeba wyjąć i znowu działa 1-2 razy. Czy to da się naprawić? Bo jeśli koszt miałby wynieść z 30zł to opłaca mi się to naprawiać. Czy wgranie nowego BIOSU do niej coś da? Dziwi mnie tylko że pamięci (bo chyba te 4 czarne kostki - 2 przykrywa połowicznie radiator to pamięci) nie są w ogóle chłodzone. Dzięki za wszelkie rady... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...