Skocz do zawartości
mozzartos

Prośba O Pomoc W Złożeniu Kompa Do 2000zł->

Rekomendowane odpowiedzi

hej,

właściwie to temat mówi wszystko. Nie jestem w stanie podać wielu szczegółów, ponieważ nie

znam się kompletnie ani na osprzęcie komputerowym, ani na programach, systemie itd. Moje

korzystanie z kompa ogranicza się do korzystania z gg, for internetowych, słuchania

muzyki, pisania w wordzie i grania. A ponieważ to ostatnie wymaga najwięcej, dlatego

właśnie gry dałbym jako wyznacznik mojego przyszłego kompa. Chciałbym, przykładowo, bez

problemu móc odpaplić GTA IV;) Pozdrawiam

Ps. Chodzi mi o sam komp bez monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 - 290 zł

Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 90 zł

Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł

Płyta Główna : MSI P35 Neo2-FR - 315 zł

RAM : GoodRam 2GB 800MHZ - 80 zł

Karta Graficzna : Asus Radeon HD4850 512MB - 599 zł

Zasilacz: Pentagram CAV-500-A12S - 199 zł

HDD : Samsung 320GB 16MB Cache - 175 zł

Napęd : Pioneer DVR-216 SATA - 90 zł

Razem : 1863 zł

Jako że to jeden z proponowanych przez Miguel707 zestawów i został storzony pod koniec października cenowo może się trochę różnić , wszystkie części ze sklepu esc.pl , do tego buda Asus TA-851 za 99 zł i masz gotowego kompa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mozzartos

Wliczamy system operacyjny, tzn. Windows?

Zaraz coś wykombinuje, ale bez windowsa w cenie. Składamy kompa w www.ESC.pl, tam złożą i będzie cool. (nie znasz się na kompach, zakładam, że nie kręcisz, więc box Tobie wystarczy)

Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/

Gigabyte EP45-DS3L /intel P45/

A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition

Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS]

PowerColor Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ DVI HDMI

Pioneer DVR-216 SATA (black)

Cooler Master Elite 33x (Black) [tutaj sobie wybierz co podstawisz pod x, bo jest wiele wersji - oglądniesz i wybierzesz :) ]

Pentagram 620W Silent Force CAV-620-A12S [można by tego Corsair'a 450W, ale za 10 zł więcej masz extra 170W]

SUMA: 2040 ZŁOTYCH

Edytowane przez halo?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym dysk zmienił na WD, teraz ciągle się czyta o tych problemach samsunga i można się nieźle wkopać.

A co do chłodzenia to na forum znalazłem ostatnio temat o marce Auras( dobrze to napisałem ? ) , czy nie będzie ono wydajniejsze od Karakorum(bo chyba jest do tego tańsze?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi