misieek Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Witam! Na elektrodzie gdzieś wyczytałem (czuje że glupoty) że na F5Z trzeba raczej instalować Viste by jak to nazwano "laptop działał w pełni". Chodzi mianowicie o tryby oszczędzania energii i tak dalej. No i tu też nasunęło mi się pytanie. Lapek mi na XPku wytrzymuje około trzech, trzech i poł godzin przy normalnej pracy i sciemnionej matrycy. Ale przewaznie jak włączam to ma 950MHz, nawet jak go obciąże czymś to ma 950MHz, dopiero jak przełącze go na stan wstrzymania i wzbudze to pracuje z częstotliwością 1900MHz. Kolejną sprawą są pamięci. Unganged i ganged. Czasem lepiej tak, czasem inaczej. U mnie działają jako unganged, w biosie nie mam możlwiości zmiany. Czy XP moze być przyczyną tych problemów? Asus normalnie daje sterowniki do XP na stronie, może coś jeszcze raz mam zainstalować żeby pomogło (SM Bus driver?) etc. Pomijając sam fakt że pod Vistą mógłbym używać SmartLogon bo do XP nie ma... No ale oczekuje też wydajności i prostoty jaką daje mi XP...lecz gdy się okaże że to przez to że Pumcia nie jest wspierana przez XP to przejdę na Viste, chciałbym się upewnic czy to moze byc tym spowodowane a wiec prosze o pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Szczerze proszę o pomoc... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monotechnik Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Zrób upgrade biosu i wgraj wszystkie najnowsze sterowniki , sprawdź ustawienia energii w biosie , czy problem występuje zawsze czy gdy notebook pracuje na baterii ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Juz jest ok. Trzeba bylo sie przesiasc na Viste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...