Gość drapi13 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Koledzy mam kompa z nowym systemem vista 64 bit i za cholerę nie da się na nim odpalić neostrady z starym modemem speedtouch raz działa a za chwilę sie wysypuje, więc postanowiłem kupić nowy modem czy ruter bo nie wiem jak to się dokładnie nazywa oczywiście bez przewodowy którym bezprzewodowo mógłbym dzielić neostradę na 3 komputery no i żeby bezproblemowo chodził na viście 64 bit i żeby miał odpowiedni zasięg bo komputery są na różnych piętrach proszę was o pomoc i radę bo się na ty nie znam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubace Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Coś takiego: D-LINK DSL-2640B I żeby mieć bezprzewodowego neta w 3 kompach musisz kupić 3 karty bezprzewodowe sieciowe. Chyba że kabelkiem to zrobisz to tylko 3 kabelki i ładnie możesz rozdzielić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 a ile takie karty kosztują ale jest 1 problem bo jeden z kompów to laptop a tam karty nie włożysz ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) 1. Tu masz taki ładny dział - http://forum.purepc.pl/Sprzet-Sieciowy-and-Wi-fi-f36.html 2. Ceny - http://allegro.pl/10858_karty_wlan.html?or...&view=gtext (do laptopa PCMCIA albo Express Card, albo USB). 3. Jeśli łącze jest dość mocno obciążane przez kompy, albo któraś z osób lubi sobie pograć, potrzebujesz czegoś z porządnym QoS - najlepiej Pentagram 6331-6 (chyba, że masz kasę na coś droższego). Edytowane 11 Listopada 2008 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...