CZ3SIO Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Witam, jestem nowym użytkownikiem forum a także posiadaczem takiego zestawu proc:Core 2 Duo E7200 @ 3,2ghz płyta:Gigabyte GA-EP35-DS4 karta graf: Sapphire Radeon X1950Pro 256mb HDD: Seagate Barracuda 160gb Zasilacz: Modecom 500W Mam problem z pamięciami.. Zakupiłem Corsair Dominator 1066 cl5 które powinny bez problemu ruszyć na tej płycie głównej.. a jednak nic... podłączam je... włączam power, po 5 sekundach następuje restart, po następnych 5 sekundach kolejny itd. wkładam stare pamięci PDP Patriot 533 BIOS rusza z nich po jednym restarcie, od razu, w tej chwili mój komp właśnie na tych pamięciach pracuje. Wchodzę do BIOS-u ustawiam wszytko pod 1066, oprócz napięć, ponieważ boję się spalić płytę. Włączam Corsairy i znowu, restart, restart, restart... Podłączam stare pamięci wchodzę do BIOS-u ustawienia są tak jakbym miał 1066 (tj. timingi 5-5-5-15) lecz cała reszta jest taka, jakbym miał te stare pamięci.. I teraz taki jest problem, na tej płycie nie mam podane z jakimi napięciami mają pracować te pamięci tylko ile więcej niż "AUTO" czyli np. +0,025v albo +0,125v ... Stare pamięci Patriot mają 1,95v i jest wszystko OK a Domiantory 2,1v nie startują.... Mi się wydaje że w tym tkwi problem.. Miałbym prośbę do użytkowników tej płyty, lub tych którzy mieli podobny problem, by napisali mi, co ja mam z tym zrobić... Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 napiecie na full to moze wstanie, też mam te dominatory i wstały dopiero przy 2.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZ3SIO Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 tylko się boje, że coś sfajczę.. bo różnie to bywa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 zdaje się że auto dla ddr2 to 1.8v daj na patriotach +0.3v, zapisz ustawienia, wyłącz komputer i wsadź pamięci przez 15s ich napewno nie spalisz, a skoro patrioty mają 1.95 to 2.1 napewno im nie zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZ3SIO Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 aha ok spróbuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) ja dałem 2.5 i żyją Edytowane 11 Listopada 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZ3SIO Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 no ja próbuję z różnymi i jak nie chciały ruszyć tak nie ruszają.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...