Johny_85 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Postanowione jest iż mam kupić dysk z przedziału 500GB do 640GB. Myślę o WD 500GB WD5000AAKS - dobry wybór? Wcześniej byłem nastawiony na jakiś dwu talerzowy 640GB ale gdzieś w wątku pisano że to są nieraz 3x250 z bad sektorami, to jak to w końcu jest? A na dysku ma być postawiony system oraz ma być magazynem multimedialnym. Co do nagrywarki to czy Samsung SH-S223Q będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Tylko samsungi F1 maja takie przypadlosci. Bierz WD 640 w tej chwil najrozsadniejszy wybor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) co do 640GB F1 pojawiła się wersja z dopiskiem F1_3D i ma ona 3 talerze i nie jest to już tak fajnie wydajnie ja wersja F1 dwu talerzowa Edytowane 12 Listopada 2008 przez mensir67pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Dzięki, to wiem czego unikać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 O to nawet nie wiedzialem o tym dopisku. Co w tym wypadk jest lepsze samsung czy WD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 WD powinien być ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 WD AAKS znowu jest najlepszym wyborem - jak i było przed nadejściem dwutalerzowych F1. Nagrywarkę polecam Pioneer DVR-216. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fahaheel Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Mam ten dysk WD AAks 500 GB, sprawuje się świetnie, zresztą od kilku lat nie zdarzył mi się klopot z WD, czego nie mogę powiedzieć o napędach CD i dyskach Samsunga, kilka rzeczy tego producenta padło szybko. Wyjatkiem jest nagrywarka DVD Samsunga, czyta wszystko szybko i bez błedów, lepiej niż Pioneer DVR-212, którą posiadam w innym kompie. Polecam dysk WD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Zamówiłem dzisiaj w esc F1 640GB, mam nadzieję, że chociaż na te badsektory nie trafie, bo te trzy talerze to już pewne. Bawić w zamienianie mi się nie chce, bo ten dysk do jakiejś wymagającej duże transfery osoby nie idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Wyjatkiem jest nagrywarka DVD Samsunga, czyta wszystko szybko i bez błedów, lepiej niż Pioneer DVR-212, którą posiadam w innym kompie.Zależy jeszcze wszystko od konkretnych modelów, ale nagrywarka dvd ma służyć do nagrywania czy odtwarzania? Bo fakt, jakiś czas temu odczyt napędy samsunga miały najlepszy, ale zapis tragiczny. Z Pionierami jest tak, ze zapisują najlepiej, ale średnio odczytują, tak było przynajmniej jakiś czas temu. Najlepszy kompromis stanowily Liteony, ale za to one się sypały w dużych ilościach. I imo jak się kupuje nagrywarkę itp, musi być na sata, dość już mających sporo wad taśm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) No właśnie ma być na sata. Służyć od czasu do czasu do nagrywania ale głównie do odcztywania update. Ale te pionki n niezarysowane płyty powinny odczytywać ok? Edytowane 13 Listopada 2008 przez Johny_85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...