Misyo Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Witam Mój ISP robi mi straszne opory z założeniem aliasa/domeny. Jest mi to niezbędne do jednej usługi.. mam stałe IP... Gdzie w sensowny sposób można założyć alias? Zależy mi, żeby działał on długo tzn. nie interesują mnie opcje na 1 miesiąc itd gdyż musze podać ten alias na serwer a modyfikowanie go na serwerze jest praktycznie możliwe raz na kilka miesięcy.... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Witam Mój ISP robi mi straszne opory z założeniem aliasa/domeny. Jest mi to niezbędne do jednej usługi.. mam stałe IP... Gdzie w sensowny sposób można założyć alias? Zależy mi, żeby działał on długo tzn. nie interesują mnie opcje na 1 miesiąc itd gdyż musze podać ten alias na serwer a modyfikowanie go na serwerze jest praktycznie możliwe raz na kilka miesięcy.... Pozdrawiam co to znaczy alias? chodzi o dns? no to www.one.pl np - kiedyś działało bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) co to znaczy alias? chodzi o dns? no to www.one.pl np - kiedyś działało bez zarzutu. Nie wiem czy chodzi o dns ale chyba tak... chodzi mi o to by na przykład ktoś wpisując misyo.one.pl połączył się z moim komputerem (z moim IP dokładnie)... Jeżeli mogę prosić o pomoc w ustawieniu tego.... założyłęm konto na one.pl. Założyłem domene mido.one.pl a teraz chciałbym zeby zrobić to o czym pisze u góry... ale już sie schody zaczęły... Krok 1. Wybierz typ wpisu: CNAME - jest to "alias" istniejącej już domeny NS - delegacja domeny - musisz mieć swoje serwery nazw obsługujące Twoją domenę A - wpis pojedynczego hosta (przyporządkowanie konkretnego IP do domeny) MX - określa serwer poczty dla danej domeny Wybrałem A... Dodałem dns ale nie wiem czy działa.. jak pinguje teraz tą nazwe to mi nie pokazuje mojego IP tylko z one.pl... może trzeba troche poczekać aby sie aktualizowało? Edytowane 13 Listopada 2008 przez Misyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Problem rozwiązany... mail do admina mojej sieci z propozycją pizzy rozwiązał problem.. nowy alias śmiga ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...