Avalon Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Posiadam plyte abit nf7 ver1.2 procesor1700 DLT3C JIUHB 0309 UPMW, pamieci geil 256 400mhz (zbieram na druga pare), GF3 TI200 GINWARD problam tego typu gdy podkrece proca mnoznikiem 15x133 temp procesora 49 -50 chyba dobra ale podczas gry slychac jakies pikania z plyty . Napiecie podnioslem na 1,525v wyrzej troche sie cykam . Ale dziwi mnie fakt ze nie musze nic przepalac na procesorze bo mnorznikiem moge krecic jak chce . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 O piszczeniu na tymże Abicie już było, otym że na tym MOBO dowolnie kręci się mnożnikiem też było - podobno obsługuje iluśbitowy tryb (?!?) albo - do czego bardziej się przychylam - nie sprawdza mnożnika na procesorze - więc można go swobodnie przestawiać. Więcej - opcja SZUKAJ. Poza tym na jakim chłodzeniu masz tego proca i te 49-50 st to w idle czy stress? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Co do mnoznikow to uzywa 5bit cos tam i ma wszystkie mnozniki 5-22x tak wiec krec do woli (info na stronie abita), a co do piszczenia to nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 To znaczy nie pszejmowac sie tym piszczeniem .Moge schlodzic go lecz za duzy chalas coler to Evercool CUD-725CA .Ps co znaczy skrut MOBO . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Moze jakis alert zwiazany z temperatura sie zalacza ? jak proc przekracza okreslona temeprature ?? sprawdz w biosie moze masz cos wlaczone (btw to takie pikanie jest jakies bardziej ostrzegawcze w sensie plyta pika .. czy moze cos na plycie piszczy ? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 temperatura ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 MOBO to skrót od Motherboard czyli płyta główna. Co do Evercoola CUD niektórzy mówią że to cud, a tak poważnie to słyszałem że całkiem niezły jest. Widziałem gdzieś w internecie na polskich stronach testy - nie pamiętam gdzie. A z tym piszczeniem to się nie przejmuj - to taki mały bonus od ABITa - płyta sygnalizuje że jeszcze działa 8O :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Dziekuje :) !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Doszedlem z pikaniem do ladu to >wyloczylem Hardwage Doctor i jusz nic nie pika!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kag Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 skoro piszczal ci hardware doctor to moze jednak nie bez powodu piszczal, wprawdzie moga to byc tez piskleta jakies z okazji swiat ale nie sadze ;] mam nadzieje ze ci all ladnie bedzie dzialac ale jednak zwroc uwage na temp zeby ci kiedys cos nie pisnelo konkretnie ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...