Quzziy Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Mam problem jaki monitor wybrać obecnie mam Samsung SyncMaster753DF zastanawiam sie nad E2200HDA wyglada swietnie do tego cena 520zl tylko nie wiem czy nie odczuje braku DVI w grach i podczas ogladania filmow w HD ???? Jeśli uważacie ze lepiej kupic inny model prosze o jego nazwe i uzasadnienie oczywiscie w podobnym przedziale cenowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Bardzo przyjemny sprzęt. Mam duże zaufanie do monitorów Benq. W tej cenie raczej nie znajdziesz nic lepszego. Chyba, że górny pułap cenowy może być wyższe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 no może być trochę wyższy tak do 700 Mi się ten benq podoba bardzo tylko jak to jest z tym wejściem DIV czytałem trochę w necie i z tego co było napisane to jest duża strata na ostrości i jakości obrazu (kolory) czy będzie to duża różnica w grach i filmach HD ?? i czy przez to ma gorszy obraz niż inne modele które posiadają wejście DIV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Czekam na wasze opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 to może celuj w 24" :) nigdzie nie mogę się doszukać w Polsce ceny modelu E2200HD (ten z DVI) przez weekend będę miał na tapecie E2200HDA więc postaram się przekazać moje uwagi. generalnie jeśli masz dobrą kartę (jakość filtrów) to różnica przy DVI vs D-sub powinna być praktycznie niezauważalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Dlaczego w 24 ?? to chyba za duzy dla mnie no i cenowo a tego E2200HD to nawet na allegro nie ma :/ No i czy E2200HDA jest lepszy od LG W2252TQ-PF ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasq Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) nie, nie jest, ma mniejszy obszar roboczy, i wyższą rozdzielczość - w FarCry'a2 sobie nie pograsz w fullHD, no chyba ze masz gtx280? To całe fullHD to tylko bajer :) polecam artykuł na temat monitorów lcd 22-24" w najnowszym numerze PCWK, ten LG ma tam 1 i 2 miejsca, a benq chyba 7-8. Edytowane 14 Listopada 2008 przez qasq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 nie, nie jest, ma mniejszy obszar roboczy, i wyższą rozdzielczość - w FarCry'a2 sobie nie pograsz w fullHD, no chyba ze masz gtx280? To całe fullHD to tylko bajer :)Chcesz powiedzieć że ostrzejsze czcionki przy cleartype , ostrzejszy obraz w grach (przy AA), ostrzejsze zdjęcia to "tylko taki bajer" ? LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasq Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) porównaj sobie telewizor 50" full hd i monitor benq.... co z tego ze za 2 lata w komorkach beda lcd 800x600 jak przy powierzchni matrycy 3" obraz bedzie jak powiedziales 'ostrzejszy' tyle ze nic bez lupy nie zobaczysz... popatrz na zdjecia zeczonego monitora, bez powiekszania stron w operze tudziez ff sie nie obejdzie, no ale we wsi mozesz sie pochwalic, ze masz full hd i ostrzejsze czcionki przy cleartype , ostrzejszy obraz w grach (przy AA), ostrzejsze zdjęciabedziesz mial resepkt :) albo inny przykłąd, zakladam ze masz w domu jakis monitor crt, ustaw sobie np na takiej 19" rozdzielczosc 1600x1200 i miłej pracy. Edytowane 14 Listopada 2008 przez qasq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 no może być trochę wyższy tak do 700 Mi się ten benq podoba bardzo tylko jak to jest z tym wejściem DIV czytałem trochę w necie i z tego co było napisane to jest duża strata na ostrości i jakości obrazu (kolory) czy będzie to duża różnica w grach i filmach HD ?? i czy przez to ma gorszy obraz niż inne modele które posiadają wejście DIV W trochę wyższej cenie proponowałbym IIYAMA E2201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 co z tego ze za 2 lata w komorkach beda lcd 800x600 jak przy powierzchni matrycy 3" obraz bedzie jak powiedziales 'ostrzejszy' tyle ze nic bez lupy nie zobaczysz...No popatrz. A na urządzeniach z 800x480 wszystko widac bez lupy... albo inny przykłąd, zakladam ze masz w domu jakis monitor crt, ustaw sobie np na takiej 19" rozdzielczosc 1600x1200 i miłej pracy.Zaden problem dla kogoś kto potrafi skonfigurowac system z którego korzysta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) porównaj sobie telewizor 50" full hd i monitor benq.... co z tego ze za 2 lata w komorkach beda lcd 800x600 jak przy powierzchni matrycy 3" obraz bedzie jak powiedziales 'ostrzejszy' tyle ze nic bez lupy nie zobaczysz... popatrz na zdjecia zeczonego monitora, bez powiekszania stron w operze tudziez ff sie nie obejdzie, no ale we wsi mozesz sie pochwalic, ze masz full hd i bedziesz mial resepkt :) albo inny przykłąd, zakladam ze masz w domu jakis monitor crt, ustaw sobie np na takiej 19" rozdzielczosc 1600x1200 i miłej pracy. Płynne skalowanie elementów to właściwie podstawa dla przyzwoicie napisanych programów/systemów operacyjnych. Przy ekraniku 2" i rozdzielczości 320x240 można mieć większe czcionki niż przy ekraniku 2" i rozdzielczości 160x128 ... na dodatek w wersji "gęściejszej" obraz będzie bardziej detaliczny, gładki i przyjazny dla oczu. ps. widzę że właściwie to powtórzyłem to co napisał SGJ Edytowane 14 Listopada 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 hmm z tego co zdążyłem się dowiedzieć to póki co E2200HD na razie nie pojawił się w ofercie dystrybutora i próżno go szukać w hurtowaniach (ponoć). czym to jest spowodowane? sprzęt jest stosunkowo nowy więc podejrzewam, że są rynki o większym priorytecie niż nasz krajowy. do tego zapewne przedstawiciele marek o ugruntowanej pozycji na naszym rynku z pewnością zadbają o to by kolejny konkurencyjny produkt znalazł swoje miejsce w szeregu ;) w każdym razie dotarł do mnie model E2200HDA z datą produkcji 24.08.2008 made in China importowany przez Benq Europe B.V. z siedzibą w Holandii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) W trochę wyższej cenie proponowałbym IIYAMA E2201 Czytalem o tej IIyamie. Ten monitor to poprawiona wersja B1 ale pod wzgledem katow i bodajze kolorow , zas sam w sobie dostal jeszcze wieksze smuzenie czy input laga. http://www.digitalversus.com/article-358-3149-50.html Edytowane 14 Listopada 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasq Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) co do kwestii fullHD na małych monitorach (<30") nikt mnie nie przekona ze to nie jest 'chłyt marketingowy' tak samo jak kontrast 10000:1 :) ale odbiegając troche dalej od tych problemów, myślę, że złym pomysłem jest w ogóle porównywanie tych dwóch monitorów bo W2252TQ-PF to inna półka i jakościowo, i cenowo. Jeśli kogoś stać na monitor do max 550zł niech bierze Benq, i nie będzie załował, ale sobie raczej nie pogra, bo jesli ma kase na kompa który uciągnie nowe gry w fullHD, to czemu wziął monitor za 550 zł ? :) z kolei jeśli stać cię, żeby dołożyć 100zł ( a mysle ze warto, bo monitor to w końcu najrzadziej chyba po obudowie wymieniany element komputera, a przeciez mający chyba kolosalny wpływ na nasze zdrowie (wzrok). "PCWK" Na żywca, mam nadzieję, że się nikomu nie narażam. Pełny tekst testu znajduje sie na stronie 84 nowego wydania 12/2008 (9,90zł) Edytowane 14 Listopada 2008 przez qasq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) mógłbyś wyjaśnić dlaczego ten Benq miałby popsuć mi wzrok bardziej niż wspomniany LG? Edytowane 14 Listopada 2008 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 co do kwestii fullHD na małych monitorach (<30") nikt mnie nie przekona ze to nie jest 'chłyt marketingowy' tak samo jak kontrast 10000:1 :)FullHD to tylko 240 pikseli wiecej w poziomie niz standardowe 1680 na 22 calach. W praktyce wynika z tego ze juz na 24 calach to nie jest zaden chywt marketingowy tylko koniecznosc wynikająca z wiekszych wymiarów matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 "PCWK" ... a świstak siedzi i zawija w sreberka ... 1900:1 na LG i 472:1 na EIZO TN - nie wierzę ani w jedno ani w drugie ... szczególnie w świetle : http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=...a2=35&ph=13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Dlaczego mam nie porównywać tego BenQ a LG cena jest podobna 100zl roznicy mi nie robi chodzi o to ktory jest lepszy dlaczego mial bym sobie nie pograc na monitorze takim jak benq ?? jesli macie jakies inne propozycje niz te dwie moje to prosze pisac kazdy biore pod uwage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Ja mam jedno pytanie. Czy na TN zejscie z natywnej pod katem gier daje zauwazalnie gorszy obraz? Bawilem sie MVA albo PVA i tam w ogole tego problemu nie zaobserwowalem w Crysisie czy HIN 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Ja mam jedno pytanie. Czy na TN zejscie z natywnej pod katem gier daje zauwazalnie gorszy obraz? Bawilem sie MVA albo PVA i tam w ogole tego problemu nie zaobserwowalem w Crysisie czy HIN 2jeśli tam nie zaobserwowałeś to tu będzie podobnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Polecacie inne modele w canie 500 do 800 zl lepsze od tego benq ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Robicie offtopic zamiast sie skupic na temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Do 800 zł - LG W2252V-PF. Edytowane 16 Listopada 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 co ma lepszego od tego benq'a ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 IMO ogólnie jest lepszy. No jak porównywać monitor, który nie ma nawet DVI, do dobrego LG, który ma i DVI i HDMI, a do tego świetny obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) A mial ktos kontakt za monitorem Asus VW223D ?? http://pl.asus.com/products.aspx?l1=10&...amp;modelmenu=1 Bedzie to dobry wybor, biorac poprawke na to ze 2x NEC LCD22WV (2x 550zł ;) ) sprawdza sie u mnie znakomicie ?? Zastosowanie to 90% zadania biurowe, net itp. Edytowane 16 Listopada 2008 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 ale nie ma full HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 A mial ktos kontakt za monitorem Asus VW223D ?? http://pl.asus.com/products.aspx?l1=10&...amp;modelmenu=1 Bedzie to dobry wybor, biorac poprawke na to ze 2x NEC LCD22WV (2x 550zł ;) ) sprawdza sie u mnie znakomicie ?? Zastosowanie to 90% zadania biurowe, net itp. Kupilem Asus'a VW223D. Fajny, lepszy od NECa, ogolnie fajny monitorek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 (edytowane) Gdzie indziej nie otrzymalem odpowiedzi wiec podepne sie tutaj. SAMSUNG 20" SM2032BW to dobry wybor? Szukam monitora do akademika, bedzie podlaczony do slabego sprzetu (athlon 1700+, geforce mx440, w przyszlosci jakas rozbudowa). Chcialbym wydac wlasnie okolo 600zl, zalezy mi na zaoszczedzeniu miejsca na biurku, ktorego i tak mam bardzo malo... Edytowane 17 Listopada 2008 przez kaykay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...