bpjl Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 otóż wpadła mi w łapki płyta DFI LANPARTY RDX200 CF-DR.. odpaliłem i o stabilności systemu mogę zapomnieć. wyczytałem w sieci że płyta bardzo nie lubi ustawień automatycznych i trzeba z ręki poustawiac wszytsko. po wejściu do biosu mina mi zrzedła lekko... jest tam tego taka masa że za bardzo nie wime od której strony to ugryźć a połowy rzczy to nawet nie wiem z czym zjeść! na płycie mam: Athlona 3000+ DDRAM 400 Kingmax 1GB DDRAM 400 Kinstone 1GB i Radeona HD2600 specjalnie wkleiłem screeny z everesta zeby bylo dokładnie widac dane tego sprzetu. czy jest tutaj ktoś kto zetknął się z płytami DFI [a najlepiej LanParty bo sa one dość "charakterystyczne" jeśli chodzi o mozliwości dostrajania sprzetu] i mógłby mi cos poradzić? od czego zacząć ustawianie i wogóle jak to ruszyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Ja bym zaczął od zwiększenia napięcia na pamięci i chipset... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 a pogrzebałem sobie po tym forum i znalazłem interesujące mnie informacje. sprawa więc nie ejst już aktualna i tym samym prosze o skoszowanie tematu PS.. a chodziło o timingi pamięci i opcję "comand per clock" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...