Niemiec Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Ustawilem sobie FSB 166 i komp wstal i pojawil sie BootMagic, ale odrazu nastapil restart. Po restarcie juz nie bylo BootMagica, wiec chwycilem plyte startowa i uruchamiam Partition Magica pod Dosem i kupa 30 GB wolnej przestrzeni. No nic, wracam do dosa Fdisk/mbr, pojawia sie pierwsza partycja i nic wiecej. Partition Magic tez tak pokazuje. Nie moge sie dostac do 3 pozostalych partycji, gdzie byl jeszcze jeden windows i dwie partycje z danymi. Wnioskuje, ze w wyniku za duzej magistrali dla dysku(41,5mhz) poszla sie walic informacja z tablica partycji, ale nie wiem jak odzyskac informacje o pozostalych partycjach. Prosze pomozcie mi, piwo dla najlepszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 easy reovery pro jest w takich wypadkach calkiem ok - kiedys stracilem cala partycje (ntfs) na dysku 40gb tym programikiem odzyskalem ......... wszystko a byly tam duze pliki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 mozesz podlaczyc hdd do innego kompa i sprubowac sciagnac dane :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 niestety nie mam drugiego dysku :( a niedostepne partycje maja ok; 3GB, 11GB i 9GB. Moje jest jakies nazedzie ktore pozwoli na odzyskanie tego wpisu z partycjami?? Wszystkie partycje byly w formacie FAT32. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Spróbuj na innym kompie zainstalować taki soft jak Easy Recovery Pro najlepiej w wersji 6.0 lub jak nie masz NTFSa to może być 5.12. Może być też np. R-Studio Agent 2.0. Dobre programiki do odzyskiwania danych - trochę się trzeba pobawić ale w zasadzie wszystkie dane idzie odzyskać. Podłącz swojego twardziela i do dzieła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Tylko nie instaluj tych programików na swoim twardzielu a ni nie próbuj nic na nim zapisywać ani kasować bo dane mogą odejść w siną dal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 a czy jest sposob, zeby cos podobnego zrobic na swoim kompie?? w partition magicu wyglada to tak: zeby bylo smieszniej to swroccie uwage na rozmiar "dobrej" partycji, jest podane 8032,5 mb a po dodaniu wolnego miejsca i zajaetego wynosi on 7004,9, a total commander podaje 6991,2mb i to jest prawdziwa wartosc!?!?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 No stary to masz problema... Jesli nie masz drugiego dysku zeby probowac na niego odzyskac te dane to musisz nzales kogos kto podepnie twoj dysk u siebie i programem easy recovery sie zabawic.. Innego wyjscia raczej nie ma.. Powodzenia!!! napewno ci sie przyda.. wspolczuje bo sam tez juz tak mialem ze stracilem caly "matrix" z dysku.... fatality.. Mi ten program pomogl , odzyskalem ok 70 % danych.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 wlsnie problem tkwi w tym, ze nie mam gdzie podpiac swojego dysku, anie nie mam drugiego tak pojemnego dysku, zeny to zrobic. W drugim kompie mam tylko 4,3 gb/ Du!pa zimna :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Jeżeli wszystkie metody zawiodą i będziesz miał zamiar podzielić i sformatować dysk od nowa, to jako ostatnią deskę ratunku możesz spróbować ten sposób: Podziel fdiskiem dysk na dokładnie takie same partycje jak miałeś (co do bajta) i nadaj im dokładnie takie same nazwy (wielkie-małe litery) BEZ FORMATOWANIA. Mi kiedyś udało się przywrócić w ten sposób partycje do życia. ALE TO OSTATECZNOŚĆ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 wlsnie problem tkwi w tym, ze nie mam gdzie podpiac swojego dysku, anie nie mam drugiego tak pojemnego dysku, zeny to zrobic. W drugim kompie mam tylko 4,3 gb/ Du!pa zimna :(1. Z wolnego miejsca tworzysz partycje, może być jedna. 2. Easy Recovery 6.0 pro 3. Recover Data 4. Raw recovery 5. Po 30 min zaznaczasz wszystkie rodzaje plików i robisz next. 6. W 6.0 jesz opcja save to FTP server wiec jak jesteć podączony do sieci lokalnej to wyżebraj troche miejsca u sąsiada. Możesz również odzyskiwać po kilkaset mega i wypalac na płytki. Natomiast jezeli nie jestec podłączony do sieci lokalnej, nie masz nagrywarki, ani drugiego dysku to masz pecha... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 mam 20 GB do odzyskania, a net mam sam. Programik GetDataBack potrafi zidentyfikowac dane, ale co z tego, jak nie mam gdzie ich wrzucic. Moze jest ktos z olsztyna kto urzyczcy troche miajsca na pare godzin ??:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Ale to trochę dziwne, że ten Maxtorek poszedł w pizdu na 41,5Mhz... Może to jakiś wirus? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 napewno nie wirus, a to jest juz drugi maxtorek. w pierwszym poszlo lozysko po 2 miesiacach (strasznie piszczal i wieszal sie przy kopiowaniu duzych plikow), a dla tego niedawno skonczyla sie gwarancja :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 :!: zanim zaczniesz szalec dziwnymi programami to zerknij tu http://www.enter.pl/ent2002/03/klub_na.asp do podrozdzialu Przezorność popłaca, sciagnij Ranish Partition Manger i sprobuj opisanej tam metody - troche czasochlonna ale skuteczna :) ja na szczecie nie kozystalem ale jeden znajomek musial i potwierdzil skutecznosc jak sie uda to daj znac :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 THX, wlasnie w czasie kimana po zerwanej nocce przypomnialem sobie o PARTie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Ja jeszcze wtrące bo miałem podobny problem. Poszła mi głowica. Zapuściłem easy resovery ale zczytywanie danych trwa bardzo dlugo. Jak myślicie czy po ukończeniu skanowania da sie jeszcze coś odzyskać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...