abnormal Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam. Właśnie jestem w trakcie składania LC i trochę mi nie pasuje sposób zakładania bloku na GPU, a konkretnie backplate. Na jednej stronie backplate'a jest tak twarda gąbka i według instrukcji, co prawda bardzo skromnej, gąbka ta powinna dotykać spodu karty. Ale ja się boje, że będzie to powodować grzanie się karty. Czy ktoś tutaj miał podobny problem? Czy może moje obawy są nie potrzebne? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 nie boj sie tylko montuj, DTek to nie cpc i raczej shitu nie kupiles, skoro pisza ze jest taki montaz to nie problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 No właśnie w tej instrukcji nie jest wiele napisane. Ja tak zrozumiałem patrząc na obrazek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 No właśnie w tej instrukcji nie jest wiele napisane. Ja tak zrozumiałem patrząc na obrazek. na pewno bedzie tak dzialac ;) jak przykrecisz metalowa czesc do karty to zrobisz zwarcie, a gabka czy tam pianka jest stosowana nie tylko przez DTeka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 W takim razie zaczynam działać :) Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Ja mam poprzednią wersję GFXa, już 3 karty z nim miałem i zawsze było tak zamontowane i nic się nie dzieje. Ta gąbka może się wydawać twarda, ale jak już założysz to i pobędzie to sobie na karcie dłuższy czas to po zdjęciu tego zauważysz że ładnie się wszystko co jest z tyłu GPU wygniotło na tej gąbce, więc się "samodopasowało"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Rewers karty się grzeje od gpu, ale odprowadzić ciepła z układu przez pcb się nie da (testy m.in. z nawiewem na rewers), idąc tym tokiem, zagrzać karty też sie nie da. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...