Gość stinkycs Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam! Chce zlozyc komputer ( prezent dla mnie :D ) w cenie do 5k czy da rade cos zlozyc za ta kwote z nowym prockiem i7 ? Z gory dzieki za odpowiedz aaa w ostatecznosci bez monitora jak nie starczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Niby starczy na core i7 tylko po co? Procki są od razu po premierze= drogie. Do tego pamięci DDR3 i płytka i tak kiepsko z wykorzystanie tego sprzętu przez programy a więc nie ma sensu w tą platformę inwestować. Kup lepiej mocnego quada w 45nm do tego grafę typu Radeon 4570 X2 palita i masz super maszynę. Jak za rok będzie za słaba to to z modernizacją nie będzie problemu, i core i7 zejdą do normalnego poziomu cenowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stinkycs Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Mowisz ze tak lepiej to mozesz zaproponowac jakis zestaw do tej kwoty z monitorem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 tu znajdziesz cos odpowiedniego dla siebie LINK ja potwierdzam ze nie ma sensu jeszcze "tego" kupować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Monitor Full HD nie zaszkodzi przy takiej karcie. Możesz pomyśleć o macierzy raid. Do czego potrzebny ci jest ten komp, domyślam się jak na taką kasę to do grania. Jak tak to w jakie gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) Komp . Procesor : Intel Xeon E3110 - 639 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 90 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : MSI P35 Neo2-FR - 315 zł RAM : GoodRam 2x2GB 800MHZ - 160 zł Karta Graficzna : Powercolor Radeon HD4870x2 2GB - 1699 zł Zasilacz: Pentagram CAV-620-A12S - 259 zł HDD : WD 640GB 16MB Cache AAKS - 259 zł Napęd : Pioneer DVR-216 SATA - 90 zł Razem : ~ 3500 zł ceny ze sklepu esc.pl Do tego np. ten monitor 26" LGW2600H-PF za 1 279 zł Edytowane 14 Listopada 2008 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) Zasilacz przydał by się lepszy. Jakoś pentagramy nie są jakąś świetną marką a jak się ma taki budżet to można brać coś dobrego. przynajmniej będzie się miało świadomość że komp pracuje tak jak powinien i się na 100% nie spali z winy zasiłki. A xeon potrafi prądu trochę pić. Tylko nie wiem czy nie lepszym wyborem był by quad, nie wiem czy xeon będzie w 100% wykorzystywany przez gry. Edytowane 14 Listopada 2008 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Jak za rok będzie za słaba to to z modernizacją nie będzie problemu, i core i7 zejdą do normalnego poziomu cenowego. Nie jestem pewien, ale procesory z rodziny i7 mają mieć nową podstawkę, więc problem by był w postaci nowej płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zasilacz przydał by się lepszy. Jakoś pentagramy nie są jakąś świetną marką a jak się ma taki budżet to można brać coś dobrego. przynajmniej będzie się miało świadomość że komp pracuje tak jak powinien i się na 100% nie spali z winy zasiłki. A xeon potrafi prądu trochę pić. Tylko nie wiem czy nie lepszym wyborem był by quad, nie wiem czy xeon będzie w 100% wykorzystywany przez gry. Nie bedzie </ironia> Powiedz czym rozni sie E8400 od X3110. Nie jestem pewien, ale procesory z rodziny i7 mają mieć nową podstawkę, więc problem by był w postaci nowej płyty głównej. 'Maja miec' :?: Maja. Pozatym co to za problem? Polecam przejzenie testow jak ksztaltowala sie cena plyt 'oficialnie' wspierajacych Core 2 Duo na poczatku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stinkycs Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Wiec takie cos zlozylem: Procesor: Intel Core 2 Quad Q9550 /2.83GHz, 1333MHz, 12MB, BOX/ 1199 zł + Thermalright Extreme + Nocuta :D to juz mam Płyta główna: Asus P5Q Pro /intel P45/ 479 zł Pamięć RAM: A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition 220 zł Dysk twardy: Western Digital 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII [5000AAKS] 245 zł Karta graficzna: PowerColor Radeon HD4870x2 2GB DDR5 /256bit/ 2xDVI HDTV 1699 zł Karta dźwiekowa: Asus Xonar DX 225 zł Nagrywarka DVD: Pioneer DVR-216 SATA (black) 99 zl Obudowa: Antec Gamer Three Hundred 239 zł Zasilacz: Enermax Modu82+ 525W 439 zł Monitor: LG W2252V-PF (2ms, DVI, HDMI) 779 zł Troche przekracza budzet ale czy dobra jest ta konfigruracja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Wszystko ok, tylko weź dysk twardy w wersji 640GB - najopłacalniejsza, a w skali zestawu niewielka dopłata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) A xeon potrafi prądu trochę pić.Bez przesady, xeon chodzi na niższym napięciu niż e8400. A co do zestawu z quadkiem na pokładzie, to to co Miguel mówi, czyli zmiana na wersje 640gb ew. można by zmienić zasilacz na BQ DarkPowerPro 550W lub StraightPower E6 650W Edytowane 15 Listopada 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drn Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 A ja bym poważnie zastanowiłbym się nad tym 4870x2, szczególnie, że 5870 można kupić za 1400 zł z hakiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 A nie lepiej zainwestować w AM3 z DDR3 i zaoszczędzić pare groszy ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 No gratulacje. Wygraliście nagrodę "Złotej łopaty" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Haha no ladnie, chociaz przyznam ze patrzac na date pierwszego posta nie zwrocilem uwagi na rok 2008, a 14 listopad to "nie tak dawno" ale gdy zobaczylem propozycje kompow to nie moglem zrozumiec WTF :D Nie mniej jednak, chlopaki dokopali sie skarbu;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...